VAFF filmfestival 2018

  • Datum: 10-11 maj – Plats: Skellefteå, Skellefteå Kraft Arena
Västerbottens filmfestival (VAFF) arrangeras av Film i Västerbotten och har genom åren flyttat mellan Umeå, Lycksele och Skellefteå. De senaste åren har VAFF arrangerats i Umeå men kommer från i år att flyttas till Skellefteå och Nordsken. Nordsken är en mötesplats för spel, kultur, kreativitet OCH film!

 

Västerbottens filmfestival är en en mötesplats där alla kan visa egen film samt träffa andra filmare, inspirerande föreläsare och se kortfilm. Årets upplaga är den 23:e i ordningen. Den som är mellan 16-26 år och har anknytning till Västerbotten kan vara med och tävla och visa sin film på VAFF. Festivalen är Västerbottens uttagning till Novemberfestivalen som även kallas SM i ung svensk film. Vinnarna av VAFF får åka till Novemberfestivalen i Trollhättan för att representera Västerbotten med sina filmer. Anmälan av film öppnar den 2:a april. Sista anmälningsdag 2:a maj.

Den som inte är mellan 16 – 26 år eller har en film som är längre än 15 minuter kan också anmäla film. ALLA är med andra ord välkomna att anmäla sin film till VAFF i år så länge filmen eller filmaren har en anknytning till Västerbotten.

VAFF kommer på Nordsken att arrangeras kvällstid 10-11 maj på scenen i Expo. Första kvällen kommer spännande föreläsningar varvas med filmer som inte är med i tävlan. Andra kvällen kommer alla tävlingsbidrag att visas upp och juryn kommer ge besked om årets vinnare av VAFF som går vidare till Novemberfestivalen i Trollhättan.

Anmälan av film öppnar den 2:a april 2018. Sista anmälningsdag 2:a maj.

Börja göra film!

 

VAFF är en regional uttagningsfestival till Novemberfestivalen i Trollhättan. Filmare i åldern 16–26 år som bor, jobbar eller tillfälligt studerar i Västerbotten kan kvalificera sig till Novemberfestivalen via denna uttagning. Observera att det inte är tillåtet att anmäla sin film till mer än en (1) regional uttagning. Dubbelanmälan leder till diskvalificering. Mer information om Novemberfestivalen – arena för ung svensk film finns på www.novemberfestivalen.se

Vinnarna av VAFF filmfestival 2017

Kontakt

Frågor om VAFF besvaras av Johan på Film i Västerbotten.

Johan Lundkvist

Producent av VAFF 2018

johan@filmivasterbotten.com

070-241 34 37