VAFF filmfestival 2020.09.19

Filmfestivalen VAFF kommer 2020 att genomföras on-line på nätet och alla filmer kommer streamas. Det är, ja ni vet, det där viruset som gör att saker är svåra att planera. Men, vi kommer fortfarande dela ut priser, visa massa bra kortfilm, vi kommer ha en finfin jury och vi kommer (förhoppningsvis) ha riktigt kul! Mer info om hur allt går till kommer framöver.

Så, gör film, skicka in film och tipsa alla dina vänner! Du kan anmäla din film redan idag. Alla med anknytning till Västerbotten kan lämna in film! Nu kör vi!


Tävling!

Du som är mellan 16-26 år kan vara med och tävla och visa din film på VAFF. Festivalen är Västerbottens uttagningen till Novemberfestivalen som är en festival ung film från hela Sverige. Vinnaren av VAFF får resa, boende och inträde till Novemberfestivalen i Trollhättan för att representera Västerbotten med sin film!* Det kommer även delas ut diplom i flera andra kategorier.

Regler tävling 16-26 år

  • Filmen får vara max 15 minuter lång, inklusive för- och eftertexter samt eventuella vinjetter.
  • Filmen ska vara producerad år 2019 eller 2020.
  • Filmaren ska bo, jobba eller tillfälligt studera i Västerbotten.
  • Filmaren ska ha rätt att använda samtlig musik, alla bilder och alla filmklipp i filmen.

Fullständiga regler

Öppen sektion

Du kan anmäla en film även om du inte mellan 16 – 26 år eller har en film som är längre än 15 minuter. ALLA är med andra ord välkomna att anmäla sin film till VAFF i år så länge filmen eller filmaren har en anknytning till Västerbotten! 

Nytt för i år – fler priser! 

I år kommer vi dela ut pris till Publikens favorit och till bästa film i Öppna sektionen.

Anmälan – deadline 9:e september 

Anmälan till tävling 16-26 år: uttagning till Novemberfestivalen

Anmälan till öppen sektion


VAFF är en regional uttagningsfestival till Novemberfestivalen i Trollhättan. Filmare i åldern 16–26 år som bor, jobbar eller tillfälligt studerar i Västerbotten kan kvalificera sig till Novemberfestivalen via denna uttagning. Observera att det inte är tillåtet att anmäla sin film till mer än en (1) regional uttagning. Dubbelanmälan leder till diskvalificering. Mer information om Novemberfestivalen – arena för ung svensk film finns på www.novemberfestivalen.se

* Resan till Novemberfestivalen beror på om Novemberfestivalen går att genomföra fysiskt. 

Kontakt

Frågor om VAFF besvaras av Johan på Film i Västerbotten.

Johan Lundkvist

Producent av VAFF 2020

johan@filmivasterbotten.com

070-241 34 37