VAFF filmfestival 2020 – framflyttad

Filmfestivalen VAFF som skulle genomförts 22:a maj i Skellefteå är framflyttad. På grund av rådande pandemi av viruset Covid-19 samt att våra vänner på Nordsken sorgligt nog varit tvungna att ställa in i år väljer vi att flytta fram VAFF till hösten. Vi återkommer med datum och plats. När festivalen genomförs kommer vi som vanligt utse vinnarna till Novemberfestivalen, dela ut andra priser och visa bra ung kortfilm från Västerbotten. Tills dess, simma lugnt och ta hand om varandra.

Vänliga hälsningar / VAFF


Festivalen

Filmfestivalen där du kan visa din egen film, träffa andra filmare och se bra kortfilm!

Tävling!

Du som är mellan 16-26 år kan vara med och tävla och visa din film på VAFF. Festivalen är Västerbottens uttagningen till Novemberfestivalen som är en festival ung film från hela Sverige. Vinnaren av VAFF får resa, boende och inträde till Novemberfestivalen i Trollhättan för att representera Västerbotten med sin film! Det kommer även delas ut diplom i flera andra kategorier.

Regler tävling 16-26 år

  • Filmen får vara max 15 minuter lång, inklusive för- och eftertexter samt eventuella vinjetter.
  • Filmen ska vara producerad år 2019 eller 2020.
  • Filmaren ska bo, jobba eller tillfälligt studera i Västerbotten.
  • Filmaren ska ha rätt att använda samtlig musik, alla bilder och alla filmklipp i filmen.

Fullständiga regler

Nytt för i år – fler priser! 

I år kommer vi dela ut pris till Publikens favorit och till bästa film i Öppna sektionen.

Anmälan

Kommer info.

Öppen sektion

Du kan anmäla en film även om du inte mellan 16 – 26 år eller har en film som är längre än 15 minuter. ALLA är med andra ord välkomna att anmäla sin film till VAFF i år så länge filmen eller filmaren har en anknytning till Västerbotten! 


VAFF är en regional uttagningsfestival till Novemberfestivalen i Trollhättan. Filmare i åldern 16–26 år som bor, jobbar eller tillfälligt studerar i Västerbotten kan kvalificera sig till Novemberfestivalen via denna uttagning. Observera att det inte är tillåtet att anmäla sin film till mer än en (1) regional uttagning. Dubbelanmälan leder till diskvalificering. Mer information om Novemberfestivalen – arena för ung svensk film finns på www.novemberfestivalen.se

Kontakt

Frågor om VAFF besvaras av Johan på Film i Västerbotten.

Johan Lundkvist

Producent av VAFF 2020

johan@filmivasterbotten.com

070-241 34 37