VAFF filmfestival 2023.05.27 – anmälan är öppen!

Plats: Sara Kulturhus, Scen 4, Skellefteå
Tid: TBA
Fri entré
Deadline för att anmäla film: 2023.05.17

Resa: om du bor i annan del av Västerbotten och har anmält en film kan du och de andra i teamet få gratis bussbiljett för att besöka festivalen.

Om festivalen
VAFF är en Västerbottnisk filmfestival där du kan visa din egen film, träffa andra filmare och se bra kortfilm.

Festivalen är uppdelad i tre kategorier: Mellanvikt 16-19 år, Tungvikt 20-26 år samt Öppen sektion. En jury kommer dela ut priser och hedersomnämnanden till filmer i kategorierna Mellanvikt och Tungvikt. 

Tävling
De som visar sin film på VAFF och uppfyller nedanstående regler är även med och tävlar om att få visa sin film på Novemberfestivalen. Novemberfestivalen, som även brukar kallas för SM i ung svensk film, är en filmfestival som äger rum i Trollhättan varje år. De filmer från kategorierna Mellanvikt och Tungvikt som vinner Bästa Film på VAFF kommer alltså skickas till Novemberfestivalen för att representera Västerbotten och tävla mot hela Sverige!

Regler tävling Mellanvikt och Tungvikt

– Regissören är mellan 16-26 år gammal när filmen färdigställdes. Om regissören är mellan 16-19 år tävlar filmen i Mellanvikt, är regissören mellan 20-26 år tävlar filmen i Tungvikt
– Filmen får vara max 15 minuter lång, inklusive för- och eftertexter samt eventuella vinjetter
– Filmen ska vara producerad år 2022 eller 2023
– Filmaren ska bo, jobba, studera i Västerbotten eller komma från Västerbotten
– Filmaren ska ha rätt att använda samtlig musik, alla bilder och alla filmklipp i filmen

ANMÄL DIN FILM TILL TÄVLINGEN HÄR, DEADLINE 17/5

Öppen sektion
Du kan anmäla en film även om du inte mellan 16-26 år eller har en film som är längre än 15 minuter. ALLA är med andra ord välkomna att anmäla sin film till VAFF så länge filmen eller filmaren har en anknytning till Västerbotten! Även här ska filmaren ha rätt att använda samtlig musik, alla bilder och alla filmklipp i filmen. Inga priser kommer delas ut till denna kategori – förutom möjligtvis Publikens pris.

ANMÄL DIN FILM TILL ÖPPNA SEKTIONEN HÄR, DEADLINE 17/5

Publikens pris
Besökarna får säga sitt och vi delar ut pris till publikens favorit!
 

VAFF är en regional uttagningsfestival till Novemberfestivalen i Trollhättan, 24-25 november 2023. Filmare i åldern 16–26 år som bor, jobbar eller tillfälligt studerar i Västerbotten kan kvalificera sig till Novemberfestivalen via denna uttagning. Observera att det inte är tillåtet att anmäla sin film till mer än en (1) regional uttagning. Dubbelanmälan leder till diskvalificering. Mer information om Novemberfestivalen – arena för ung svensk film finns på www.novemberfestivalen.se

Kontakt
Frågor om VAFF besvaras av Felicia på Film i Västerbotten.
Felicia Vesterlund
Producent av VAFF 2023
felicia@filmivasterbotten.com
070-5457715

Sidan uppdaterades: 2023-03-21