FILM:14 – för unga filmare

FILM:14
a.k.a Filmglappet
17-18 maj 2014
Filmhuset, Stockholm

Filminstitutet arrangerar varje år en nationell mötesplats för unga filmare från hela landet där mingel, samtal och intresse för filmskapandet står i fokus. Årets program fokuserar särskilt på ljud och musik i film.

Bland årets gäster kan nämnas:
Lisa Langseth, Guldbaggebelönad regissör och manusförfattare bakom filmerna Till det som är vackertoch Hotell som berättar om sitt eget förhållande till filmljud och filmmusik.
Amanda Adolfsson som i höstas vann Stockholm Filmfestivals långfilmsstipendium. Hon kommer mitt i inspelningen av sin långfilmsdebut och berättar om sin långa resa från STDH till att få sitt manus filmat och finansierat.
Europa Sound and Vision, ”Nordens modernaste produktionsbolag”, berättar och visar hur de arbetat med ljud och postproduktion i produktioner som SvinalängornaThe Girl With the Dragon Tattoo ochBron.
Det blir förstås även möten med SFI:s konsulenter, filmhistoriska nedslag, middag, mingel, quiz och filmsamtal. Slutgiltigt program skickas när det är helt klart.

Film i Västerbotten får anmäla 4 personer och vi står för resa men inte boende. Låter det här som något du vill åka på? Anmäl dig till lill@filmivasterbotten.com senast den 23 april.
Berätta vem du är, var du bor, hur gammal du är och varför du vill åka.

Skrivet av lill april 15th, 2014


« Till nyhetssidan