Crazy Pictures kommer till filmfestivalen VAFF!

De är kända för med sin Youtube-serie ”Poesi för fiskar” som har lockat miljontals tittare och är även en inspirationskälla för en ny generation filmare. Albin Pettersson från Crazy Pictures kommer att berätta om deras unika samarbete som började redan på gymnasiet vilket har gett dem kontrakt i USA

Poesi för fiskar” är Crazy Pictures Youtube-succé med absurda, tänkvärda och roliga kortfilmer om fördomar, könsroller, miljöförstöring, krigets fasor med mera.

-Det ska bli roligt att få komma till Umeå och se filmer från andra unga talanger. Vi har själva varit med i dessa tävlingar många gånger och det är alltid både kul och spännande att få visa sina filmer på en festival. Jag hoppas också kunna inspirera till att filmarna kommer vilja satsa vidare och göra ännu mer film, säger Albin Pettersson från Crazy Pictures.

Missa nu inte att anmäla din film till VAFF senast 2:a september!

Fakta VAFF:

Det är en filmfestival där alla i Västerbotten mellan 16-26 år får tävla med sin film.

En jury bestående av professionella från filmbranschen utser vinnare i kategorin ”mellanvikt” samt ”tungvikt”. Utöver filmvisningar kommer det även genomföras föreläsning och möjlighet att träffa andra likasinnade.

I år arrangeras filmfestivalen 12 september på Folkets Bio i Kulturhuset Väven i Umeå.

IMG_9602

 

Skrivet av johan augusti 14th, 2015


« Till nyhetssidan