Talang AC/BD i Skellefteå

Den 25:e september är det äntligen dags för galej i Skellefteå! Det blir en skön halvdag om film i Västerbotten och Norrbotten där du kommer få inspiration och insikt i allt spännande som är på gång i våra regioner. Förhoppningsvis kommer du även få nya vänner och möjlighet att planera in din nästa filminspelning.

Vi ses i Skellefteå!

 

12.00 Samling på ICON studios

Trevligt häng och lunch från en av Västerbottens absolut bästa food trucks – Cruisin’ Kitchen

13.15  Välkommen till Talang AC/DB galej i Skellefteå

13.30 Work-in-progress – Lars Persson

Lars Persson är född och uppvuxen i Luleå. Har gått Kalix folkhögskola med inriktning klipp & ljud 2008-2010. Efter utbildningen har Lars regisserat och skrivit egna kortfilmer som har sin utgångspunkt i medelålders problematik. Skådeplatsen är den norrländska landsbygden.

Förebilds filmer ”La stanza del figlio”, ”The Deer hunter” och ”Dum dummare 2”.

13.45 Bautafilm – Victor Lindgren & Therese Högberg

Bauta

Under 2014 spelades kortfilmen ”Jag vill nå dig” in i Umeå. Filmen blev pilotprojekt för samarbetet AC/BD. Under träffen i Skellefteå kommer filmens regissör Victor Lindgren och producent Therese Högberg från Bautafilm berätta mer om arbetet med filmen och hur vi tillsatte teamet.

Förutom kortfilm så utvecklar Bautafilm nu både långfilmer och tv-serier, detta och framtiden kommer ni också få höra lite om.

 

 

 

 

14.15 Filmvisning – Jag vill nå dig

 

Jag vill nå dig

 

 

 

 

 

 

 

 

14.30 Work-in-progress: Erik Gotfredsen, Maria Gotfredsen & Elin Hugoson – Untitled chair movie

Vad är det som lockar med att göra en film där antagonisten är en fåtölj? Det är en fråga som vi har fått många gånger då vi berättat om vår film. I vår presentation tänkte vi redogöra lite kring var vår inspiration kommer från, hur vi arbetat fram vår idé och hur vi tror man kan få publiken gå med på att fåtöljen är obehaglig. Just nu går filmen under arbetsnamnet ”Untitled chair movie”.

Untitled Chair Movie

 

 

 

 

 

 

 

14.45  LYNX Studios – Anna Brodin & Miranda Larsson 

Lynx studios är ett filmkollektiv för jämställdhet inom filmbranschen. Genom filmläger, mentorer, workshops och samverkan jobbar Lynx för att få in fler unga tjejer i filmbranschen.

Dom kommer berätta om vad dom gör och Lynxpriset GIMME FIFTY. Det tilldelas filmer som arbetar med jämställda team och jämställt manus. Du kan söka för en långfilm, novellfilm, dokumentärfilm eller något annat filmprojekt som ni tror kommer lysa upp framtidens filmsverige!

Lynxfilmläger03

 

 

 

 

 

 

 

 

 

15.00 PAUS

15.30 Work-in-progress: Linus Andersson – Kaos är granne med Gudrun

Lampray är ett produktionsbolag i Västerbotten som gör fiktion, information, dokumentär, TV och reklam.

Kung Fury producenten Linus Andersson kommer att ha en work-in-progress om Talang AC/BD projektet ”Kaos är granne med Gudrun” som även är ett pilotavsnitt till TV-serien ”Humor är kul”.

15.45  Ted Kjellsson – VIAL   

Ted

 

 

 

 

 

 

 

Ted kommer berätta om sitt nästa projekt VIAL, en svensk sci-fi barnfilm som inte duckar för svåra frågor. ”Astrid Lindgren in space”, ”Alien for kids” eller ”Robinson Crusoe på rymdfarkost” är några olika sätt att beskriva filmen på.

Och som vanligt vurmar Ted för Dilmstudion på Plåtvägen 12 och dess förutsättningar. Förutsättningar som kanske till just detta projekt är viktigare än någonsin. Ted behöver nämligen ”bara” ett rymdskepp, två ungar och en alien för att lyckas!

Tillsammans med Ted kommer även Anna berätta om projektet.

Anna Knochenhauer är postproducent & producent och jobbar ihop med Sonja Hermele och Stefan Baron med Ted för att utveckla ”VIAL” på Nice Drama som är en del MTG – Modern Times Group och ligger bland annat bakom ”Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann”.

16.15  Tack för idag!

 

På kvällen blir det middag kl 19.00 på ICON studio. Då kommer du ha chansen att umgås med teammedlemmarna i din nästa Talang AC/BD inspelning. Det blir även festligheter, socialiserande och filmsnack. Det kommer med andra ord bli en härlig baluns!

Hemresa är planerad till kl 11.00 på lördag den 26:e.

Fromwindow

VIAL

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Talang AC/BD riktar sig till alla filmskapare och filmarbetare i Västerbotten och Norrbotten. Om man bor i något av länen och vill göra en kortfilm på max 30 minuter och har teammedlemmar från båda länen kan man söka max 200.000 från Talang AC/BD. Förutom att det ska göras bra film, och att filmskaparna och filmarbetarna ska utvecklas så är ett mål med projektet att öka samarbetet mellan Västerbotten och Norrbotten, både mellan filmare och mellan projektägarna Film i Västerbotten och Filmpool Nord.

Skrivet av johan september 18th, 2015


« Till nyhetssidan