Vill du jobba med film för unga?

Film för unga är på uppgång i Västerbotten, vi behöver därför få in fler personer som har intresse av att hålla i filmpedagogisk verksamhet i länet. De förfrågningar vi får in är kurser inom filmanalys, animation och filmworkshops med iPads.

Till vissa delar hålls även kurserna kring teman så som källgranskning, demokrati, jämställdhet, anti-rasism och kurser med koppling till böcker.

Om att vara filmpedagog

Att jobba som filmpedagog är ett sätt att få träffa och inspirera unga. Samtidigt är det även väldigt berikande att vara en del av de kreativa idéer som dyker upp i mötet med deltagarna.

Filmpedagogik är en regional angelägenhet och vi genomför verksamhet i allt från Tärna och Sorsele till Lycksele, Skellefteå och Umeå. Så det finns möjligheter att få uppleva Västerbottens vackra län. Vi ser därför även gärna att vi får in intresseanmälningar från så många delar av länet som möjligt.

Uppdraget är på frilansbasis och utifrån de behov som finns i länet.

Åldersgrupp

Deltagarna i kurserna kan vara allt från låg, mellan och hög-stadiet till gymnasieålder. Kurserna hålls ofta ute på skolor och fritidsgårdar samt på bibliotek och festivaler.

Du bör

  • Ha erfarenhet av att jobba med film eller undervisa i film.
  • Vilja dela med dig av din kunskap och trivas med att jobba med och inspirera unga människor.
  • Ha möjlighet att fakturera.

Teknik

Vi på Film i Västerbotten har 10 stycken iPads som vi använder för att deltagarna ska få prova att filma egna filmer.  På dessa finns redigeringsprogrammen iMovie och Pinnacle Studio samt animationsprogrammet iStopMotion. Det följer även med friköpt musik och ljudeffekter.

Vad vi vill ha av dig

  • CV eller text om vad du gjort tidigare och eventuella erfarenheter av att jobba med barn och unga.
  • Vilken typ av kurser du skulle vilja hålla. Till exempel är det praktiska workshops eller filmanalys eller speciella teman du är intresserad av att utveckla.
  • Om du har körkort (inget krav).

Aktuella uppdrag just nu!

  • Star Wars dag på Väven i Umeå, halvdag den 7:e november – iPad-workshop. Kom med förslag på upplägg omgående!
  • Filmanalys i Skapande Skola projekt i Lycksele.

 

Skicka intresseanmälan till Johan Lundkvist på Film i Västerbotten.

Skrivet av johan oktober 20th, 2015


« Till nyhetssidan