Invigning av Mullbergets filmverksamhet

Kulturföreningen Mullberget tillsammans med Film i Västerbotten välkomnar er till en färgsprakande invigning i filmens tecken! Vi på Mullberget öppnar äntligen upp portarna för vår nya filmverksamhet och vill dela denna dag tillsammans med er! Detta ger en chans för alla att träffas, umgås, fika, titta på de nya lokalerna och inte minst lyssna på inspirerande föreläsningar under en hel eftermiddag.

Lördag 21 maj på Kulturföreningen Mullberget

Mullbergsvägen 1, 93132 Skellefteå

Läs mer om evenemanget på facebook: https://www.facebook.com/events/262395254107633/

SCHEMA:
12:00 – Dörrarna öppnas, kom och häng, kika in vår studio
13:00-13:20 – Presentation av Mullbergets filmverksamhet
13:30-14:00 – Föreläsning: Ted Kjellsson
14:00-14:30 – Föreläsning: Maja Dennhag & Anna Brodin från Lynx Studios
15:00-16:00 – Föreläsning: Albin Pettersson från Crazy Pictures

PRESENTATION AV FÖRELÄSARE:

Ted Kjellsson
Urfadern till TV-serien ”Skrotarna” kommer och berättar om det pågående arbetet med sci-fi-rullen ”Ensamma i Rymden”. Här får vi ta del av konceptbilder, filmklipp och inte minst höra hur man kan leva som filmskapare samtidigt som man bor i en norrländsk småstad.

Lynx Studios
Yrkesverksamma producenter, fotografer, projektledare och regissörer utgör föreningen Lynx Studios. Genom filmläger, föreläsningar, paneldebatter, filmfestivaler, workshops och samverkan jobbar Lynx för att få in fler unga tjejer i filmbranschen. De kommer även att berätta om Lynxstödet som kan vara ett produktionsstöd för din framtida film!
http://lynxstudios.se/

Crazy Pictures
Deras YouTube-kortisar som hyllats landet över har tagit dem till att nu vara mitt i inspelningen av deras första långfilm. Låt er inspireras av Albin Pettersson från Crazy Pictures och ta reda på vad som driver dem framåt i sitt filmskapande.
http://crazypictures.se/
https://www.youtube.com/user/crazypicturesab

Skrivet av Fredric maj 17th, 2016


« Till nyhetssidan