Anmäl dig till den årliga branschdagen!

Plats: Umeå 2016.11.25
Branschdagen Vävenscenen kl 10.00 – 16.00
Filmare möter Filmare Rex  20.00-22.00

 

Nu kan du anmäla dig till den årliga branschdagen under Umeå Europeiska Filmfestival. Oavsett vad du jobbar med inom film eller om du studerar film är du välkommen!

Det kommer bli snack med intressanta filmare, trevligt umgänge och uppdatering på det senaste som händer i Västerbotten. Konferencier Andrea Reuter är tillbaka för att med sitt professionella manér guida oss genom dagen även detta år.

Dom som medverkar är:

Anges-Lo Åkerlind är skaparen bakom ett antal av de mest innovativa och framgångsrika TV-serierna de senaste åren. Allt från feminism och DJ-kultur i ”Rebecca & Fiona” till den massiva succé serien ”Jills Veranda”

Amanda Kernell som är högaktuell med sin långfilmsdebut Sameblod. Vid premiären i Venedig fick Amanda ta emot priset Feodora för bästa debuterande regissör och priset Europa Cinema Label

Knutte Wester som har premiär av sin film Horungen på IDFA, en av världens mest välrenommerade dokumentärfilmfestivaler. Filmen som handlar om Knuttes farmors uppväxt baserar sig på 100-tals handmålade akvareller och tagit 4 år att färdigställa

Jana Bringlöv Ekspong blev utvald i It’s Alive! – satsningen på skräckfilm i femminutersformat. Hennes film @janabringlove handlar om Josef som inte kan somna och istället har webb-sex med @janabringlove. Men det är något som inte stämmer..

Föreningarna KF Huset från Klöse, Mullberget från Skellefteå och Lynx Studios från Umeå kommer också att berätta om vad de har på gång

På kvällen blir det häng med Norrlands finest, på mingelfesten Filmare möter filmare på Rex mellan 20.00-22.00. Då delas även filmhjälten ut.

Välkommen!

Anmäl dig här

 

AGNES-LO ÅKERLIND

agnes-lo

Anges-Lo Åkerlind är skaparen bakom ett antal av de mest innovativa och framgångsrika TV-serierna de senaste åren. Gång på gång har hon bevisat att hon är en av de intressantaste berättarna av vår tid. Utrustad med ett extraordinärt öga för samtiden har hon porträtterat outsiders i ”Danne & Bleckan”, feminism och DJ-kultur i ”Rebecca & Fiona”, samt rekryterat tusentals nya country-fans genom den massiva succé serien ”Jills Veranda”.  För att nämna några!

 

AMANDA KERNELL

amandakernell-copyright-carlaorregovelizAmanda har sedan 2006 gjort ett flertal prisbelönade kortfilmer, bland andra Det kommer aldrig att gå över och Att dela allt. 2013 avslutade hon sina studier vid Den Danske Filmskoles 4-åriga regilinje och har sedan dess arbetat med sin debutlångfilm Sameblod, som i september hade premiär på filmfestivalen i Venedig.

Hennes senaste kortfilm Stoerre Vaerie hade premiär på Sundance Film Festival 2015 och vann samma år pris för bästa svenska kortfilm på Uppsala Internationella Kortfilmfestival, publikens pris för bästa svenska kortfilm på Göteborgs Film Festival samt nominerades till en Guldbagge.

Under hösten 2016 avslutar Amanda arbetet med novellfilmen I will always love you Kingen som vann Uppsala Kortfilmspitch 2013.

 

KNUTTE WESTER

Horungen

Knutte Wester är högaktuell med filmen Horungen som har tagit fyra år att färdigställa.

Filmen kommer ha premiär på IDFA i Amsterdam som är en av de högst rankade dokumentärfilmfestivalerna i världen.

Knutte Wester är utbildad vid Konsthögskolan i Umeå och Johannesburg. Han har haft internationella utställningar sedan 2003. Debutfilmen var  Gzim Rewind (2012) följd av Dawn in the city with no name (2014). Han har vunnit många priser och 2015 var han Artist in Residence på NARS i New York.

 

JANA BRINGLÖV EKSPONG

Jana Bringlöv Ekspong

150 ansökningar kom in till It’s Alive! – satsningen på skräckfilm i femminutersformat  Ett av dessa fem projekt är Jana Bringlöv Ekspong’s regidebut @janabringlove.

Jana har jobbat med film och teater sedan 1998. Under tiden har hon även arbetat som hotellstäderska och vårdbiträde. Jana skrev manus och spelade en av huvudrollerna i kortfilmen Ta av mig som fick priset Teddy Award för bästa kortfilm under Berlins filmfestival 2013. Senast skrev hon manuset till kortfilmen Jag vill nå dig som vann Efter Bergman och 1 km- film. Hennes insatser som skådespelare i Ta av mig belönades med Best European Actress vid Nice Film Festival, Skaparpriset i Umeå och ett hedersomnämnande vid Sicilia Queer Filmfest.

 

Arrangemanget är helt gratis men du måste anmäla dig HÄR

Skrivet av johan november 20th, 2016


« Till nyhetssidan