Film i Västerbotten söker filmare som vill jobba med barn och unga

Film i Västerbotten vill ha in en intresseanmälan från dig som vill jobba med filmpedagogisk verksamhet i länet.

Just nu efterfrågas kurser inom:

  • Animation på iPad för barn
  • Filmkurser för nyanlända
  • Göra film ”från ax till limpa” för barn
  • Källkritik inom rörlig bild

Vi får in många typer av förfrågningar från olika aktörer. Om du har förslag eller färdigt upplägg på egna föreläsningar och kurser vill vi så så klart höra om dessa!

Anmäl ditt intresse senast 31:a maj.

Om att vara filmpedagog

Att jobba som filmpedagog är att utveckla barn och ungas förståelse för rörlig bild och kreativitet. Samtidigt är det även väldigt berikande arbete att vara en del av de idéer som dyker upp i mötet med deltagarna.

Filmpedagogik är en regional angelägenhet och vi genomför verksamhet i allt från Malå och Sorsele till Skellefteå och Umeå. Vi ser därför även gärna att vi får in intresseanmälningar från så många delar av länet som möjligt.

Åldern på deltagarna i kurserna varierar. Det kan vara allt från förskola, låg- och mellanstadiet till högstadiet och gymnasiet. Ibland gör vi även kurser för lärare, fritidspedagoger och seniorer.

Kurserna hålls ofta ute på skolor och fritidsgårdar samt på bibliotek och festivaler.

Uppdraget är på frilansbasis och utifrån de behov som finns i länet.

Du bör

  • Ha erfarenhet av att jobba med film eller undervisa i film.
  • Vilja dela med dig av din kunskap och trivas med att jobba med unga människor.
  • Ha möjlighet att fakturera. Om du inte har eget företag kan du kolla upp möjligheten att använda en faktureringstjänst för frilansare.

Teknik

Vi på Film i Västerbotten har iPads som vi använder för att deltagarna ska få prova att filma och redigera egna filmer. På dessa finns redigeringsprogrammen iMovie samt animationsprogrammet iStopMotion. Det finns även externa mikrofoner, myggor, extra optik samt stativ och magic arms till iPadsen.

För mer avancerade kurser finns Film i Västerbottens ordinarie teknikutbud i form av en Sony FS5, stativ, lampor, ljud och redigeringsstudio.

ANMÄL DIG HÄR

 

Om du vill maila CV kan du göra det till Johan Lundkvist på Film i Västerbotten

Skrivet av johan maj 9th, 2017


« Till nyhetssidan