Anmäl dig till filmtävlingen Noomaraton!

Noomaraton Västerbotten 2-3 september

Du har 24 timmar på dig att göra en film
Det enda du får veta är tre platser, tre föremål, ett tema

Noomaraton_logo

 

Filmtävlingen där alla kan vara med! Deltagande lag har 24 timmar på sig att göra en max 5 minuter lång film. Förutsättningarna är hemliga fram till starten för att ge alla deltagande lag samma utgångsläge för filmskapandet. Anmäl ditt lag nu!

Anmälan

Anmälan tas emot fram till klockan 12.00 fredagen den 1 september 2017.

Anmälningsformulär finner du här

Start

Lördagen den 2:a september 2017 klockan 09.00.

Film i Västerbotten skickar ett start-SMS och/eller start-mejl med de hemliga förutsättningarna till varje lag. Förutsättningarna presenteras även samtidigt på Noomaratons webbsida.

Målgång och inlämning av tävlingsbidrag

Målgången sker på söndagsmorgonen den 3:e september klockan 09.00 då man lämnar in sina bidrag på ett av två nedanstående sätt:

Via fildelning: Bidraget e-postas som .mov- eller .mp4-fil via Dropbox, www.sprend.com eller liknande fildelningsfunktion. Ange lag- och filmtitel i mejlet.

Via Youtube eller Vimeo: Ladda upp filmen i så hög kvalitet som möjligt och e-posta oss länken. Använder ni YouTube, ladda upp den som Offentlig eller Olistad (ej Privat).  Använder ni Vimeo, lås upp filen så den kan laddas ned. Ange lag- och filmtitel i mejlet.

 

Länkarna ovan e-postas till johan@filmivasterbotten.com senast vid målgång klockan 09.00 på söndagsmorgonen. Tänk på att uppladdningen kan ta tid och att vi inte godkänner länkar som inkommer senare än 09.00. Däremot är det OK att filmen fortsätter ladda upp på Vimeo/YouTube några minuter efter klockan nio, men mejlet med länk måste vi alltså ha innan tid för målgång.

Visning och presentation av vinnare

Onsdag den 6:e september klockan 18.00 visas filmerna på Folkets Bio i Umeå.

En jury utser då de två bidragen som kvalificerats till riksfinalen i Stockholm. Visningen är öppen för allmänheten och entrén är gratis.

Riksfinal

Riksfinalen går av stapeln på Filmhuset i Stockholm lördagen den 30 september.

Finalisterna består av två filmer från varje deltagande region/län. En riksjury utser årets bästa Noomaratonfilm som belönas med diplom, plakett och ett presentkort värt 10.000:- hos Scandinavian Photo.

Regler

Reglerna för NOOMARATON är desamma i alla deltagande regioner/län. Läs mer här

Kontakt

Johan Lundkvist

johan@filmivasterbotten.com

070-241 34 37

Skrivet av johan augusti 15th, 2017


« Till nyhetssidan