Inspirationsresa till Hollywood

Cecilia Gärding, ursprungligen från Umeå, arrangerar en inspirationsresa till Hollywood med fokus på manus och mångfald i samband med Student Academy Awards.

Resestipendium
Visst vet du att filmskapare och filmarbetare boende i Västerbotten kan söka resestipendier för att närvara på kurser, festivaler och liknande?  https://goo.gl/forms/ADEj2g7Cqo7dJ83I3
Man kan söka stöd för resa, boende och deltagaravgifter. Det är inga deadlines för detta stipendium och vi handlägger ansökningarna löpande.

Cecilia Gärding Oscars

Kursen genomförs med manusförfattaren, regissören, producenten och författaren Cecilia Gärding vars första film ”Vi är som apelsiner” från Umeå vann ”Bästa utländska film” på LA Femme International Filmfestival, Hollywood, 2014.  Filmen har också vunnit ”Best Practice Against Extremism” (2016) av EU.  Filmen är den första svenska film som gav en afrosvensk ung man en hjälteroll utan att kriminaliseras eller sexualiseras.  Genom filmen, och boken ”Mångfalden i det svenska filmarvet (1890-1950), blev Cecilia inbjuden till förra Student Academy Awards och nu i år igen i september. Sedan dess har hon utvecklat konceptet ”Inkluderande manusförfattande” för att stärka manusförfattare att våga skapa alternativa hjältar och bovar i sina verk. Filmindustrin törstar idag efter liknande berättelser och dessa filmer leder till både ekonomiska kassasuccéer och prestigefyllda priser.

NYTT! OBS! Resan är uppskjuten till den 10-16 oktober. Galan är senarelagd till den 12 oktober. Cecilia har ordnat biljetter till galan som kostar 1300 extra för säkerhets check up och administration.

Datum: 19-25e september 10-16 oktober

Kursplan:
Dag 1. Vi landar i LA och har introduktionsträff om veckans händelser och sedan middag med svenska skådespelare/manusförfattare i LA som ger sina tips och råd.
Dag 2. Föreläsning om filmhistoria och mångfald ev. i samarbete med SWEA (ex. är Maria Montazami och Maud Adams medlemmar). Skrivövningar.
Dag 3. Clinic med Oscar jurymedlemmen Lawrence Foldes, i den exekutiva kommittén för Student Academy Awards.
Dag 4. Att skriva inkluderande filmmanus samt filmens dramaturgiska principer. Fördjupningsövningar som utvecklar egna manusidéer.
Dag 5. Student Academy Awards samt en tur runt Hollywood.
Dag 6. Exklusiv visning av Oscarsbibilioteket samt skrivarverkstad på plats med avslutande presentation av egna alster.
Dag 7. Flygresa hem.

Extra:

  1. Att besöka en av Hollywoods filmstudios är en inspirerande upplevelse. Exempelvis så kostar Warner Brothers tour 62 dollar och alla som är öppen för denna extra kostnad kan delta i detta. Mer info om det hittar du här: https://www.wbstudiotour.com
  2. Cecilia erbjuder möjligheten att boka en fotograf, Patrick Lee-Hamilton, som kan ta proffsiga bilder på dig som du kan använda i din framtida karriär! Pris för headshots och bodyshots är 50 dollar per person under 30 minuter per person.


Kostnad
Kurskostnad: Endast 5000 SEK
Ingår: Föredrag av mig och Lawrence Foldes samt besök på Oscarsbiblioteket inklusive boken ”Mångfalden i det svenska filmarvet (1890-1950).
Ingår ej: Resan och boende samt matkostnader. Förslag på boende lämnas nedan.

1. Flyg tur och retur                                                                                                     5000 kr
2. Boende i Venice Beach, tre stjärnigt, nära till stranden
inklusive frukost                                                                                                          6000 kr
3. Kursen: Kursövningar, föreläsningar,
The Margaret Herrick Library!                                                                  5000 kr

Obs! Priser är ungefärliga vad gäller boende och flygresor men ger en bra fingervisning.

Sammanlagda summan är ca: 16 000 kr

Vid intresse, hör av er till Cecilia Gärding: cecilia_garding@yahoo.se eller 073 – 506 31 29.

Skrivet av lill augusti 15th, 2017


« Till nyhetssidan