Branschdagen 2017 på Umeå europeiska filmfestival

Plats: Umeå  Fredag 24 nov 2017
Branschdagen, Vävenscenen kl 10.00 – 16.00
Filmare möter Filmare, Rex  20.00-22.00

 

Andrea Reuter

Andrea Reuter

Nu kan du anmäla dig till den årliga branschdagen under Umeå Europeiska Filmfestival. Vi välkomnar dig som jobbar med inom film, studerar film eller vill lära dig mer om film.

Det kommer bli snack med intressanta filmare, trevligt umgänge och uppdatering på det senaste som händer i Västerbotten. Konferencier Andrea Reuter är tillbaka för att guida oss genom dagen.

 

 

 

 

 

Schema:

10.00 Välkommen till Branchdagen

Fredric Larsson, Verksamhetsledare Film i Västerbotten,
Karin Johansson, Festivalproducent Umeå Europeiska Filmfestival
Andrea Reuter, Konferencier Branschdagen 2017

10.15-11.15 Therese Högberg, Producent

11.15-11.45 Jenny Gilbertsson, Filmkonsulent barn och unga, Svenska filminstitutet

12.00-13.00 Lunch

13.00-14.00 Panelsamtal: Allt du velat veta om din filmkarriär (men inte vågat fråga)
Therese Högberg, Ivica Zubak, Maximilien Van Aertryck

14.00-14.45 Ivica Zubak, Filmregissör

14.45-15.15 Fika och mingel

15.15-16.00 Maximilien Van Aertryck, dokumentärfilmare

Årets medverkande:

IVICA ZUBAK

Ivica Zubak

Ivica Zubak är regissören bakom den uppmärksammade långfilmen Måste gitt. Filmen hyllades av både kritiker och publik. Innan Måste gitt har Ivica regisserat, skrivit manus och producerat ett tiotal kortfilmer samt regisserat långfilmen Knäcka.

 

THERESE HÖGBERG

ThereseHogberg

Therese Högberg är producent och delägare till Bautafilm. Bolaget har under senaste åren uppmärksammats för sina nyskapande filmer. De har producerat bland annat Knutte Westers Horungen och Victor Lindgrens Kometen. På Umeå europeiska filmfestival är de aktuella som samproducenter till både Amanda Kernells Sameblod och bioaktuella dokumentären Hobby Horse Revolution regisserad av Selma Vilhunen.

 

JENNY GILBERTSSON

Jenny Gilbertsson

Jenny Gilbertsson är filmkonsulent för barn och unga på Svenska Filminstitutet. Hon är ansvarig för att att stötta filmproduktioner som riktar sig till målgruppen 0-18 år. Tidigare var Jenny producent och manusredaktör inom film och tv. Med branscherfarenhet sedan 1995 har hon haft arbetsplatser som SVT Drama, TV4, Jarowskij och Yellowbird där hon var associerad producent till den Emmybelönade Millenium-serien baserad på Stieg Larssons romaner.

 

MAXIMILIEN VAN AERTRYCK

Maximilien Van Aertryck

Maximilien Van Aertryck är dokumentärfilmsregissör som arbetar med sin kollega Axel Danielsson på Plattform produktion. Tillsammans har de gjort prisbelönta korta dokumentärer som tagit filmvärlden med storm. Inte minst är de kända för den flerfaldigt prisbelönta filmen Hopptornet. Maxemilien är även med och driver KF Huset i Klöse i Nordmaling.

 

ALLT DU VELAT VETA OM DIN

FILMKARRIÄR

(MEN INTE VÅGAT FRÅGA)

KL 13.00

 

Vi samlar Ivica Zubac, Therese Högberg och Maximilien van Aertryck i ett panelsamtal. De delar med sig av erfarenheter och ger publiken råd om hur de kan göra för att komma vidare i sin utveckling och karriär.

Panelssamtalen ingår i Svenska Filminstitutets satsning  Filmrummet och går av stapel kl 13.00

Övriga tider för branschdagen uppdateras inom kort.

 

FILMARE MÖTER FILMARE

På kvällen blir det mingelfesten Filmare möter filmare på Rex mellan 20.00-22.00. Då delas även stipendiet filmhjälten ut till två filmskapare för sina insatser för filmlivet i Västerbotten.

Anmäl dig här!

Skrivet av Fredric november 9th, 2017


« Till nyhetssidan