VAFF flyttar till Nordsken

Västerbottens filmfestival (VAFF) arrangeras av Film i Västerbotten och har genom åren flyttat mellan Umeå, Lycksele och Skellefteå. De senaste åren har VAFF arrangerats i Umeå men kommer 2018 att flytta till Skellefteå och Nordsken! Västerbottens filmfestival är en en mötesplats där alla kan visa egen film samt träffa andra filmare, inspirerande föreläsare och se kortfilm.

VAFF kommer på Nordsken att arrangeras kvällstid 10-11 maj 2018 i Skellefteå Kraft Arena. Första kvällen kommer spännande föreläsningar varvas med filmer som inte är med i tävlan. Andra kvällen kommer alla tävlingsbidrag att visas upp och juryn kommer ge besked om årets vinnare av VAFF som går vidare till Novemberfestivalen i Trollhättan.

Nordsken

Nordsken beskrivs som en hyllning till människors fantasi och påhittighet med fokus på spel, kultur och kreativitet. Det är en inkluerande fest som vill möjliggör individers vilda fantasier. Det är även norra Skandinaviens största event för spelkultur och populärfiktion och det anordnas årligen i Skellefteå. Nordsken beräknas dra mer än 10 000 unika besökare.

Tävling

Den som är mellan 16-26 år och har anknytning till Västerbotten kan vara med och tävla och visa sin film på VAFF. Festivalen är Västerbottens uttagning till Novemberfestivalen som även kallas SM i ung svensk film. Vinnarna av VAFF får åka till Novemberfestivalen i Trollhättan för att representera Västerbotten med sina filmer.

Utanför tävlan

Den som inte är mellan 16 – 26 år eller har en film som är längre än 15 minuter kan också anmäla film. ALLA är med andra ord välkomna att anmäla sin film till VAFF i år så länge filmen eller filmaren har en anknytning till Västerbotten.

Anmälan av film öppnar den 2:a april. Sista anmälningsdag 2:a maj. Så gör klart din film och lämna in den till VAFF!

Novemberfestivalen

Micke Westman från Skellefteå som tar emot pris för bästa film i klassen mellanvikt på Novemberfestivalen 2017. Detta för filmen Vildvittra. Foto: Joachim Nywall

Skrivet av johan februari 24th, 2018


« Till nyhetssidan