Kurs i dokumentärfilm

Vad brinner du för och vad vill du berätta? Gör just din röst hörd i den här intensivkursen i att göra persondrivna dokumentärfilmer på ett personligt, effektivt och unikt sätt.

Kursen går ut på att deltagaren gör sin egen film från idé till färdig produktion med vägledning från Medialabbets processledare och yrkesverksamma filmarbetare.

Kursen kommer att ske i workshop-form var tredje helg under tolv veckor och går igenom alla steg i en filmproduktion. Mellan de större träffarna kommer du att få individuell handledning av kursledarna.

Kursen är gratis men har ett begränsat antal platser.

Skicka in din ansökan senast den 5 april till info@medialabbet.com
Berätta kort om dig själv och om varför just du vill vara med.

Om du bor i Västerbotten och behöver resa till Skellefteå för kursen kan du söka resebidrag från Film i Västerbotten för att täcka resor och boende. Det får du hjälp med efter anmälan.

Plats:
Idélabbet, campus, Skellefteå

Datum:
14-15/4     Workshop 1 – Inspiration, idé, manus och berättande
05-06/5     Workshop 2 – Söka produktionsmedel, foto, ljud, teknik.
26-27/5     Workshop 3 – Produktion/Inspelning
16-17/6     Workshop 4 – Klippning och postproduktion

Om Medialabbet: 
Medialabbets mission är att genom samskapande producera unika berättelser av och om människor som sällan ges möjlighet att själva berätta dem och att verka för mer representativa och geografiskt relevanta public service medier. Tillsammans med projektet ”Sveriges Röster” – som samägs av föreningen Fanzingo i Botkyrka och SVT, Sveriges Radio och UR – skapar vi ett rikstäckande nätverk av lokalt förankrade ”mediaverkstäder”, som genom mediapedagogisk verksamhet i labbform ska ge unga verktyg och kunskap att producera eget innehåll och känna att de kan göra sin röst hörd. Projektledare för Medialabbet är Linus Johansson och Johan Granstrand.

RÖSTER_WORKSHOP_MEDIALABBET ny

 

Skrivet av lill mars 21st, 2018


« Till nyhetssidan