Branschdagen 2018 – Mötesplatsen för dig som vill lära dig mer om filmskapande

Fredag 30 november 2018, Vävenscenen, Umeå kl 10.00-16.00

Arrangeras av Film i Västerbotten och Umeå Europeiska Filmfestival

Språk: Svenska

Pris: Gratis

Moderator: Andrea Reuter

BOKA BILJETT

 

Möt regissörerna Gabriela Pichler, Victor Lindgren, Ted Kjellsson och Isabella Eklöf – samtliga aktuella med långfilmer. 

Branschdagen riktar sig till dig som arbetar med film. Vi välkomnar även studenter och andra filmintresserade. Här kan du del av samtal och föreläsningar om film. Ta chansen att träffa gamla och nya kontakter och se inspirerande föreläsare.

På kvällen arrangeras mingelfesten Filmare möter filmare, då delas även priset Filmhjälten ut!

Branschdagen och Filmare möter filmare är gratis men du måste boka biljett ovan. Anmälan är öppen.

Varmt välkommen!

 

SCHEMA

10.00 Välkommen till Branschdagen 2018!

10.15-11.15 Gabriela Pichler

11.15-12.00 Aktuellt i norr: Information från Filmpool Nord, Nordsken, Doc Lounge Umeå

12.00-13.00 Lunch

13.00-13.45 Ted Kjellson

13.45-14.30 Victor Lindgren

14.30-15.00 Kaffe och mingel

15.00-15.45 Isabella Eklöf

15.45-16.00 Tack för idag


 

Gabriela Pichler

GABRIELA PICHLER

Gabriela Pichler, född 1980, är regissör och manusförfattare. 2013 vann hennes debutlångfilm Äta sova dö guldbaggar för bästa manus, bästa kvinnliga huvudroll, bästa regi och bästa film. I år är hon aktuell med den kritikerhyllade långfilmen Amatörer.

 

 

 

 

Victor Lindgren

VICTOR LINDGREN

Victor Lindgren är född 1984 och bosatt i Umeå har regisserat långfilmen Till drömmarnas land som beräknas ha premiär 2019. Victor har tidigare regisserat flertalet kortfilmer som visats på filmfestivaler världen över, bland andra Kometen och Ta av mig. Till drömmarnas land är ett ungdomsdrama som till största delen är inspelad i Holmsund.

 

 

TED KJELLSSONTED KJELLSSON

Ted Kjellsson är född 1977 och bosatt i Skellefteå är debuterande som långfilmregissör 2018 med Ensamma i rymden. Ted har även regisserat reklamfilm och tv-drama samt varit verksam som scenograf och manusförfattare. Ensamma i Rymden är en familjefilm med science fiction-tema.

 

Isabella Eklöf Fotograf: Andreas OmvikISABELLA EKLÖF

Isabella Eklöf, född 1978, är en svensk regissör bosatt i Köpenhamn. Holiday är hennes långfilmsdebut och tävlade i Nordic Dragon Award vid filmfestivalen i Göteborg och i Sundance-festivalens World Cinema Dramatic Competition (2018). Hon har även skrivit manus till långfilmen Gräns tillsammans med regissören Ali Abbasi.

Skrivet av johan oktober 24th, 2018


« Till nyhetssidan