2018 års Filmhjältar: Linda ”Iro” Näsström & Fredrik Oskarsson

IMG_0905

Under minglet Filmare möter filmare delar Film i Västerbotten varje år ut två stipendier på 10.000 kr till två personer som betytt extra mycket för filmen i Västerbotten.

Årets filmhjältar är Linda ”Iro” Näsström och Fredrik Oskarsson.

Motiveringarna:

Det har stipendiet går till en person som många gärna har med i sitt team. En person som är pålitlig, en bra teammänniska och som tar varje jobb på fullaste allvar. Hen brinner för sitt arbete och är lika engagerad i den tekniska som den kreativa sidan av sitt fält.

Personen är en viktig förebild och är också delaktig i Lynx Studios arbete med att hjälpa unga kvinnor in i filmbranschen.

Den här filmarbetaren jobbar i perioder mycket utanför länet, men har sitt hjärta i norr och i Västerbottens filmliv.

2018 års filmhjälte går till:

Linda “Iro” Näsström

Det här stipendiet går till en person som har och länge har haft en stor betydelse för den Västerbottniska filmen. En utmärkt filmskapare som med värme och humor i blicken skapat bilder av Västerbotten och Västerbottningar som vi kan känna igen oss i, och som alltid lyckas göra så att vi skrattar med och inte åt de personer som skildras.

Hen är ofta rådgivare, mentor, klippare och producent och har hjälpt väldigt många andra filmskapare. Genom sin generositet med kunskap och tid så har den här personen lyft många filmer till högre nivåer.

Lika tydligt och klart som att den här personen älskar dokumentärfilm är det att hen är en filmhjälte!

2018 års filmhjälte går till:

Fredrik Oskarsson

 

Skrivet av lill december 1st, 2018


« Till nyhetssidan