Vinnare VAFF 2019

Tack alla som lämnade in film och stort grattis till alla vinnare!

VAFF2019

Bästa film mellanvikt: Drivkraft – regi Nina Winter & Vera Berggren Wiklund
För en väl genomarbetad film om stora mål, uppoffringar men framförallt glädje. Med enastående foto och stor respekt för de medverkandes perspektiv får filmskaparna det svåra att se enkelt ut. Vi ser fram emot att se filmskaparna fortsätta utveckla sitt dokumentära berättande. Vinnare av mellanvikt 2019 är Drivkraft.

Bästa film tungvikt: Vittrad – regi Gustav Samuelson
Årets vinnare i tungviktsklassen för bästa film har en genomtänkt produktionsdesign, välarbetat ljud och snyggt foto. Alla led i produktionen håller hög klass och berättelsen känns spännande och något vi skulle vilja se en fortsättning på. Bästa film är ”Vittrad”

Juryn val: Stadsgränsvägen – regi Robin Norberg, Nora Holand
Med träffsäkert skådespeleri och för ett välskrivet manus med stor spänning, bra framåtrörelse och smart visuellt gestaltande rycks publiken med i en närgången berättelse om förlust och saknad. Juryns val 2019 går till Stadsgränsvägen.

Juryns val: Vem är jag utan dig – regi Lex Ericsson, Chloe Rye, Elvira Thompson, Siri Nuottaniemi
Juryn val går till en film som inte följer några mallar utan med stor personlighet går sin egen väg. På ett vågat och frigörande sätt får vi uppleva en gripande och känslosam berättelse som håller en fången från början till slut.

Kreativt berättande: Vatten – regi Villeman Alvarsson
”Villeman Alvarson har hittat ett stundtals poetiskt sätt att arbeta associativt med bilder i filmen VATTEN. Bildval och klipp känns intressanta och vi blir imponerade av hur många funktioner han axlat själv i produktionen. ”

Hedersomnämnande: Ingenting utan dig – Regi: Robin Norberg, Elvira Samuelsson, Manna Bergström och Nora Holand
För en välgjord film med ett angeläget ämne, berättat på ett effektivt sätt genom kortfilmens möjligheter får publiken en inblick i det första steget att ta sig ur en destruktivt relation. Hedersomnämnande 2019 går till Ingenting utan dig.

Bästa ljud: Flytten – regi: Hossein Ahmadi
Priset för bästa ljud går till en film som med obehaglig ljudbild och jobbig tystnad hjälper den otäcka berättelsen fram genom mörkret. Ibland säger ett ljud mer än 1000 ord.

Bästa skådespelare: Selma Broman som Saga i Stadsgränsvägen
”Med en sällsynt avspänd närvaro tar Selma Broman sig an rollen som Saga på ett sätt som känns ofiltrerat och äkta. Repliker och reaktioner faller naturligt och okonstlat, och kemin mellan Saga och Tove ger en härlig Fucking Åmål-vibb. Selma är en lovande talang som vi uppmuntrar att behålla sitt eget gestaltningspråk och som vi hoppas få se mer av på vita duken.”

Jury 2019: Astrid Maya, Simon Tingell & Ragnar Bragason

Skrivet av johan maj 31st, 2019


« Till nyhetssidan