Noomaraton i Västerbotten – tävlingen där du gör film på tid

Start kl 09.00 lördag den 31 augusti 2019
Deadline för anmälan av lag: 30:e augusti KL 12.00

En filmtävling för ALLA som bor i Västerbotten!

Deltagande lag har 24 timmar på sig att göra en max 5 minuter lång film utifrån givna förutsättningar: Tre platser – tre föremål – ett tema. Förutsättningarna är hemliga fram till starten för att ge alla deltagande lag samma utgångsläge för filmskapandet.

Ett filmlag består av 1-4 personer. Varje lag får ta hjälp av skådespelare och statister men filmning och allt som hör till filmarbetet görs av medlemmarna i laget.

Nytt för i år  – Kortfilmskartellen!

Tack vare samarbete med Kortfilmskartellen har vi ett antal nya inslag i Noomaraton Västerbotten i år. 

  • Singelanmälan – Vill du vara med i Noomaraton men inte har någon att filma med? Inga problem, anmäl att du vill ha filmvänner så koppla Kortfilmkartellen ihop dig men andra singel-filmare. 
  • Skådespelarpool – Kortfilmskartellen erbjuder en skådespelarpool. Du får när du anmäler dig en lista med personer som vill vara med på en film. Du kan sedan kontakta dem till din film. Detta gäller bara i Umeå i år.
  • Kortfilmskartellen bjuder på frukost – Möt upp med ditt lag på Film i Västerbotten på tävlingmorgonen för att komma på manusidéer så bjuder kortfilmskartellen på frukost. Även detta i Umeå. 

Anmälan

Anmäl ditt lag här!

Starttid

Start 09.00 lördagen den 31 augusti

Målgång 09.00 söndagen den 1 september. Prick på klockslaget.

Film i Västerbotten skickar ett start-SMS och/eller start-mejl med de hemliga förutsättningarna till varje lag. Förutsättningarna presenteras även samtidigt på Noomaratons webbsida.

Målgång och inlämning av tävlingsbidrag

Målgången sker på söndagsmorgonen den 1:a september klockan 09.00 då man lämnar in sina bidrag på ett av två nedanstående sätt:

Via fildelning: Bidraget e-postas som .mov- eller .mp4-fil via Dropbox, www.sprend.com eller liknande fildelningsfunktion. Ange lag- och filmtitel i mejlet.

Via Youtube eller Vimeo: Ladda upp filmen i så hög kvalitet som möjligt och e-posta oss länken. Använder ni YouTube, ladda upp den som Offentlig eller Olistad (ej Privat). Använder ni Vimeo, lås upp filen så den kan laddas ned. Ange lag- och filmtitel i mejlet.

Länkarna ovan e-postas till Johan på Film i Västerbotten senast vid målgång klockan 09.00 på söndagsmorgonen. Tänk på att uppladdningen kan ta tid och att vi inte godkänner länkar som inkommer senare än 09.00. Däremot är det OK att filmen fortsätter ladda upp på Vimeo/YouTube några minuter efter klockan nio, men mejlet med länk måste vi alltså ha innan tid för målgång.

Presentation av vinnare

Vinnarna kommer presenteras under visningen på Folkets Bio i Umeå den 6:e september 17.30-19.00 samt på Noomaratons Facebooksida.

En jury utser de två bidragen som kvalificerats till riksfinalen i Stockholm. Vinnarlagen vinner resa till riksfinalen!

Vi kommer även dela ut publikens pris.

Riksfinal på Filmhuset i Stockholm – Lördag 5 oktober

Final i Bio Victor, Filmhuset i Stockholm. Finalisterna består av två filmer från varje deltagande region/län. En riksjury utser årets bästa Noomaratonfilm!

Regler

Reglerna för NOOMARATON är desamma i alla deltagande regioner/län. Läs mer här

Arrangörer 

Noomaraton Västerbotten arrangeras av Film i Västerbotten & Kortfilmskartellen.

Kontakt
Johan Lundkvist
Film i Västerbotten
070-241 34 37
Mail

Skrivet av johan juni 19th, 2019


« Till nyhetssidan