BRANSCHDAGEN 2019

AMANDA KERNELL – ARDALAN ESMAILI – JON BLÅHED – SOJA

Plats: Väven, Black box
Datum: Fredag 29:e November kl 10.00 – 16.00
Arrangeras av: Film i Västerbotten, Umeå Europeiska Filmfestival och SVT
Språk: Svenska
Pris: Gratis – boka biljett
Moderator: Andrea Reuter
Mingel: Filmare möter filmare på TC 20.00 – 22.00

 

Kom på Branschdagen under Umeå Europeiska Filmfestival!

Branschdagen riktar sig till dig som arbetar med film, studerar film eller är intresserad av filmskapande. Här kan du del av samtal och föreläsningar om film. Så ta chansen att träffa gamla och nya vänner och lyssna till våra eminenta gäster!
Det kommer även att vara ett panelsamtal om film och TV i norra Sverige. På kvällen är det mingelfesten Filmare möter filmare på TC, då delas priset Filmhjälten ut.

Följ vårt event på Facebook för de senaste uppdateringarna och BOKA biljett.

Varmt välkommen!


SCHEMA

10.00-10.15 Välkommen till Branschdagen 2019!

10.15-11.10 Amanda Kernell

11.10-11.30 Jonas Lawes – Kylo Ren vs Darth Vader – FORCE OF DARKNESS

11.30 – 12.00 Jon Blåhed

12.00-13.00 Lunch

13.00-13.45 Topp 3

13.45-14.30 Panelsamtal

14.30-15.00 Fika och mingel

15.00-15.45 Ardalan Esmaili

15.45-16.00 Tack för idag

20.00-22.00 Filmare möter filmare

AMANDA KERNELL

Amanda är född och uppvuxen i Umeå. 2013 tog Amanda examen från regiprogrammet på Danska Filmskolan. Regidebuten ”Sameblod” slog alla förväntningar på biograferna, blev en kritikerfavorit, vann många priser och berörde människor över hela världen. Nu är Amanda aktuell med långfilmen ”Charter” som har premiär 2020.

ARDALAN ESMAILI

Ardalan är skådespelare och uppvuxen i Malå och Skellefteå. Han blev 2019 utsedd Shooting Star vid Berlinale i fint sällskap av tidigare vinnare såsom Alicia Vikander, Bill Skarsgård och Maisie Williams. Han blev nominerad till ”Bästa manliga huvudroll” på Bodil i Danmark för filmen ”Charmören”, regisserad av Milad Alami.
Efter att i början av sin karriär ha sökt till en skådespelarutbildning med en monolog från filmen ”Scarface” fick Ardalan många år senare jobba med regissören till just den filmen – Brian De Palma. Detta i hans senaste film ”Domino”.

SOJA

Soja är en animationsstudio som kommer till branschdagen med en topptrio bestående av grundarna Sofie Edvardsson, regissör och Jakob Nyström, motion designer samt producenten och manusförfattaren Simon Österhof. De är just nu aktuella med sin animerade film ”Top 3”. Filmen har bland annat vunnit publikpriset på Outfest i Los Angeles, visats på SVT och kommer till Folkets Bio i december.

JON BLÅHED
Jon är uppvuxen i Tärendö i Tornedalen och har arbetat med film och teveserier i drygt tio år. Han är just nu aktuell med långfilmsdebuten ”Inland” som han regisserat, baserad på Elin Willows roman ”Inlandet”. Filmen är inspelad i Norrbotten och kommer ha premiär i början av nästa år. Jon har tidigare regisserat dokumentären ”Maj Doris” och novellfilmen ”Turpa Kiinni Minun Haters”. Han är bosatt i Umeå och i Stockholm och för tillfället arbetar han med sin nästa dokumentär samt utvecklar nya fiktions-projekt.

JONAS LAWES

Jonas Lawes från Seize The Frame kommer visa ”Kylo Ren vs Darth Vader – FORCE OF DARKNESS (A Star Wars Fan-Film)” och prata lite om den. Filmen har i skrivande stund 2 856 665 visningar på Youtube och är producerat i Skellefteå.

Panelsamtal – Om Film & TV i norra Sverige
* Amanda Kernell, regissör & manusförfattare
* Simon Österhof, manusförfattare & producent
* Jon Blåhed, regissör & manusförfattare
* Anna Svensson, SVT dokumentärfilm
* Therese Högberg, producent Bautafilm
* Carl Englen, SVT inköp
* Fredric Larsson, verksamhetschef Film i Västerbotten.

Varmt välkommen!

Skrivet av johan oktober 29th, 2019


« Till nyhetssidan