Fyra filmer på gång

Nyfiken på filmer som är under produktion just nu? Kom och lyssna på filmskapare som berättar om sina projekt. Under drygt en timme samtalar vi med filmskapare i regionen i ett samlat Work-in-progress.

Lördag 30 november kl 16.00
Fika!, Väven, Umeå
Moderator: Anna Brodin
Språk: Svenska
Fri entré

Fyra filmer på gång är en av programpunkterna under Umeå Europeiska Filmfestival.

Allt du älskar fyra filmer mindre

ALLT DU ÄLSKAR

av Johan Granstrand & Anna-Klara Granstrand
Familjen Thorell föder under knappa förhållanden upp Morganhästar i Blåsmark i Norrbotten. Skenande veterinärkostnader efter en olycka får den ansträngda ekonomin att nå nya bottennivåer. Men när den årliga Riksutställningen närmar sig ska de dit till varje pris för att mäta sig med Sveriges främsta uppfödare. En film om vänskap, tillhörighet och förgänglighet.

Arvis Alusch mindre

ARVID ALUSCH

av Stina Johansson
Filmen dokumenterar ungt brödraskap genom 14 gopro-kameror ur barnens perspektiv och är igång dygnet runt. En egenproducerad realityshow där vuxna inte får vara med. Vi får följa Arvid och Ture och deras nya storebror Ali som är ensamkommande från Afghanistan. I samma svenska stad har bröderna Mouetez och Alusch just anlänt från Eritrea, och snart föds även lillebror Mahir.

Välj framgång mindre

VÄLJ FRAMGÅNG

av Ragnar Bragason
Under ett ”boot-camp” på 10 veckor samlas ett tjugotal unga vuxna med ett mål. De har förstått att förändring börjar med en själv och att ”sälj” är grunden för den moderna entreprenören. De vill lyckas och de vill nå framgång. Denna dokumentära kortfilm följer deltagarna och synliggör vår samtids enorma strävan efter framgång och personlig utveckling.

Lifecycles fyra filmer liten

LIFE CYCLES

av Gustav Samuelson
Hur långt sträcker sig vår empati? Kan vi sympatisera med döda ting? I en film där levande cyklar står stand-in för djur, ställs en cykelhona framför en kamp på liv och död när hon separeras från sina ungar. Life Cycles är en film som med cykeln som metafor utforskar människans förhållande till djuren. Den räknas ha premiär under 2020.

Skrivet av lill november 7th, 2019


« Till nyhetssidan