Intresseanmälan: filmpedagogik

Jobba med film för barn och unga!

Film i Västerbotten kommer under 2019 ha genomfört över 130 kurstillfällen för barn och unga i Västerbotten tillsammans med våra samarbetspartners. En stor del av detta har gjorts möjligt genom samarbete med frilansande filmare i länet.

Film i Västerbotten vill nu få in intresseanmälan från dig som vill jobba med film för barn och unga i Västerbotten

Anmäl ditt intresse HÄR

Deadline: 15 november

Kort om vilka typer av uppdrag det kan vara.

SKAPANDE SKOLA

Intresset för film har växt de sista åren inom Skapande skola i Västerbotten. Stödet Skapande skola söks från Kulturrådet av skolornas huvudman, ofta en kommun. Med hjälp av stödet anlitas filmare för att komma till skolan och arbeta med eleverna. Skapande skola gäller för elever från förskola till årskurs 9.

Har du förslag på Skapande skola kurser du vill göra? Fyll i intresseanmälan ovan. Det kan vara kopplat till en film du gjort, en spetskunskap du har inom film eller en ide om något du vill lära ut inom rörlig bild.

Exempel på tidigare skapande skola är: Film från Ax till limpa, stop motion animation, dokumentärfilm och källkritik för rörlig bild.

KULTURSKOLOR VÄSTERBOTTEN

Allt fler kommuner börjar få upp ögonen för film i Kulturskolan. Det är en frivillig aktivitet som barn och unga själv väljer att engagera sig i på sin fritid. Sorsele är den senaste kommunen som startat film för barn och unga på fritiden. Sedan tidigare har Umeå, Storuman, Skellefteå och Malå genomfört filmaktiviteter på kulturskolan. Och flera kommuner är på gång!
Om du bor eller har kontakt med en kommun som vill göra kulturskola för film kan de alltid kontakta Johan Lundkvist på Film i Västerbotten. Det finns stöd att söka från bland annat Svensk Filminstitutet och Kulturrådet.

ÖVRIGA UPPDRAG

Övriga uppdrag kan vara föreläsningar på konferenser, arbete med sommarläger, kurser för vuxna som jobbar med barn och unga, bibliotek, festivaler med mera.

FILMTEKNIK

Film i Västerbotten har filmpedagogisk teknik som går att låna gratis. Vi har numera över 20 iPads med iMovie, enklare mikrofoner och optik samt 20 st stop motion animationslådor med inbyggd belysning. Vi har även enklare iMac datorer för att klippa film. Tekniken går att frakta via bussgods till ombud i Västerbotten.
Om du ska göra filmkurser för barn och unga så kan du ansökan om att låna utrustningen gratis genom att maila från Johan Lundkvist på Film i Västerbotten.

Skrivet av johan november 5th, 2019


« Till nyhetssidan