Noomaraton 2020 – tävlingen där du gör film på tid

Start: lördag 5:e september kl 09.00 

Deadline för anmälan av lag: fredag 4:e september kl 12.00 

En filmtävling för ALLA som bor i Västerbotten!

Deltagande lag har 24 timmar på sig att göra en max 5 minuter lång film utifrån givna förutsättningar: Tre platser – tre föremål – ett tema. Förutsättningarna är hemliga fram till starten för att ge alla deltagande lag samma utgångsläge för filmskapandet.

Ett filmlag består av 1-4 personer. Varje lag får ta hjälp av skådespelare och statister men filmning och allt som hör till filmarbetet görs av medlemmarna i laget.

Anmälan

Anmäl ditt lag HÄR

Starttid

Start 09.00 lördagen den 5:e september 

Målgång 09.00 söndagen den 6:e september. 

Film i Västerbotten skickar ett start-SMS och/eller start-mejl med de hemliga förutsättningarna till varje lag. Förutsättningarna presenteras även samtidigt på Noomaratons webbsida.

Målgång och inlämning av tävlingsbidrag

Målgången sker på söndagsmorgonen den 6:e september klockan 09.00 då man lämnar in sina bidrag på Youtube.

Ladda upp filmen i så hög kvalitet som möjligt och e-posta oss länken. Ladda upp den som Offentlig eller Olistad (ej Privat). Ange lag- och filmtitel i mejlet.

Länken skickas via e-post till Johan på Film i Västerbotten senast vid målgång klockan 09.00 på söndagsmorgonen. Tänk på att uppladdningen kan ta tid och att vi inte godkänner länkar som inkommer senare än 09.00. Däremot är det OK att filmen fortsätter ladda upp på YouTube några minuter efter klockan nio, men mejlet med länk måste vi alltså ha innan tid för målgång.

Filmvisning & prisutdelning

På grund av covid-19 vet vi inte om vi kommer att ha en fysisk filmvisning i biograf detta år. Men, vi kommer i så fall lösa det så att filmerna går att se på Youtube. 

Vanligtvis får de två vinnande lagen åka till riksfinalen på Filmhuset i Stockholm. Inte heller detta vet vi om det går att genomföra. Men, vi kommer i så fall dela ut andra priser till de vinnande filmerna. 

Regler

Reglerna för NOOMARATON är desamma i alla deltagande regioner/län. Läs mer här

Kontakt
Johan Lundkvist
Film i Västerbotten
070-241 34 37
Mail

Skrivet av johan juni 22nd, 2020


« Till nyhetssidan