Noomaraton Västerbotten 2023

2-3:e september 2023


Se livesändningen av filmvisningen och prisutdelningen den 11/9,
kl 19-20 HÄR


Tävling: 2:a september kl 09.00 till 3:e september kl 09.00
Riksfinal i Stockholm: 7:e oktober
Deadline för anmälan av lag: 1:a september kl 13.00
Anmälan är stängd

En filmtävling för ALLA som bor i Västerbotten, där vinnarna får åka till Riksfinalen i Stockholm!

Deltagande lag har 24 timmar på sig att göra en max 5 minuter lång film utifrån givna förutsättningar: Tre platser – tre föremål – ett tema. Förutsättningarna är hemliga fram till starten för att ge alla deltagande lag samma utgångsläge för filmskapandet.
Självklart får ni inte bryta mot upphovsrätten – alla filmklipp, bilder och musik ni använder måste ni ha rättigheter till att använda.

Ett filmlag består av 1-4 personer. Varje lag får ta hjälp av skådespelare och statister men filmning och allt som hör till filmarbetet görs av medlemmarna i laget.

Reglerna för NOOMARATON är desamma i alla deltagande regioner/län. Läs mer här

Start
Film i Västerbotten skickar ett start-SMS och/eller start-mejl med de hemliga förutsättningarna till varje lag kl 09.00 den 2:a september.

Målgång och inlämning av tävlingsbidrag
Målgången sker på söndagsmorgonen absolut senast kl 09.00, gärna tidigare! Maila Felicia länken till din film på Youtube.

Ladda upp filmen i så hög kvalitet som möjligt och e-posta oss länken. Ladda upp den som Offentlig eller Olistad (ej Privat). Ange lag- och filmtitel i mejlet.

Länken skickas via e-post till Felicia på Film i Västerbotten senast vid målgång klockan 09.00 på söndagsmorgonen. Tänk på att uppladdningen kan ta tid och att vi inte godkänner länkar som inkommer senare än 09.00. Däremot är det OK att filmen fortsätter ladda upp på YouTube några minuter efter klockan nio, men mejlet med länk måste vi alltså ha innan tid för målgång.

Filmvisning, prisutdelning och riksfinal!
Juryn kommer utse vinnarna av Noomaraton Västerbotten 2023. 
Kommer det bli en fysisk filmvisning med prisutdelning eller blir det digitalt? Det får vi se lite närmare inpå!

De som vinner får diplom och biobiljetter samt resa till Stockholm för Riksfinal på Filmhuset den 7e oktober!

Årets Jury!

Sebastian Saury är en passare boende i Tärnaby som har jobbat med film sen 2008, både i Sverige och utomlands. Han har jobbat med filmer så som Beck, 101 åringen, Triangel of Sadness mfl.

Yuliya Antonova är filmregissör, bosatt i Umeå och verksam runt om Sverige. Jobbar med både fiktion- och dokumentärfilmer och har tidigare drivit dokumentärfilmsklubben Doc Lounge. Är utbildad vid Moskvauniversitetet samt Universitetet i Oslo, och är i skrivande stund aktuell med kort dokumentärfilmen “Body Framed” som utforskar vår relation till kvinnokroppen och dess förändringar. Är en stor filmälskare och jobbar även som maskinist på Folkets Bio.

Vera Berggren Wiklund är född och uppväxt i Umeå och är dokumentärfilmare. Hon är utbildad inom filmproduktion på Gotlands folkhögskola och dokumentärfilm på Nordens folkhögskola Biskops-Arnö. Vera drivs av nyfikenhet och fascination för det dokumentära berättandet och har ett stort intresse av att främja unga tjejer, vilket tydligt avspeglas i hennes skapande. Tillsammans med vännen Nina Winter har hon gjort kortdokumentären Drivkraft som bland annat vann förstapris på Novemberfestivalen 2019.


Juryns bedömningskriterier, tänk lite extra på dessa när ni skapar er film!
En NOOMARATON-jury bedömer tävlande filmer utifrån följande kriterier:
– Berättelsens förmåga att gripa sin publik
– Hur väl filmen speglar förutsättningarna.
– Filmiskt hantverk
Teknisk kvalitet ska inte i någon högre grad styra.
Att förutsättningarna (tema, platser och föremål) fyller en funktion för handlingen och visualiseras är centralt vid juryns bedömning.


Kontakt vid frågor:
Felicia Vesterlund
Film i Västerbotten
070-5457715
felicia@filmivasterbotten.se

Skrivet av johan juni 19th, 2023


« Till nyhetssidan