Kurs för filmpedagoger: Lär dig temadagen ”Experimentera med kameran”

Film i Västerbotten arrangerar en kursdag för dig som är intresserad av att hålla i temadagar för barn inom filmproduktion. Alla uppdrag som filmpedagog sker sedan utifrån behov och på frilansbasis, vilket innebär att ni behöver kunna fakturera för de kurser ni eventuellt håller i.
Denna kurs har begränsat antal kursplatser, får vi in fler anmälningar än det finns kursplatser kommer vi att göra ett urval efter sista anmälningsdagen (12/2-2024).

Kursledare: Sophia Josephson
Datum: 26:e februari 10:00-14:00
Plats: Film i Västerbottens kontor i Umeå, Magasingatan 17B
Kostnad: Gratis. Vi bjuder på lunch och behöver du resa till Umeå för kursdagen kan du få ersättning för detta (kontakta Felicia för mer information).
Efter kursen: Kommer du ha kunskap och tillhörande material så du kan genomföra temadagen för barn och unga
Sista anmälningsdag: 12/2-2024 – Anmälan är stängd

Info om kursdagen
Kursen riktar sig till filmare och pedagoger i Västerbotten som arbetar med rörlig bild och barn/unga. Under dagen kommer vi grundligt gå igenom upplägget för ”Experimentera med kameran” och du kommer få testa göra de övningar som ingår i temadagen. Efter genomförd kursdag kan du använda hela eller delar av temadagen i t.ex. skapande skola-projekt och andra filmworkshops.

Beskrivning av temadagen ”Experimentera med kameran”
Hur trollar man bort någon med kameran? Kan en bild vara ledsen? Hur går det till när man redigerar en film? Under dagen får eleverna prova på korta filmövningar för att på olika spännande sätt lära sig mer om kamerans möjligheter. I en längre övning jobbar eleverna sedan med att få fram olika känslor genom filmning och redigering. Dagen avslutas med filmvisning i klassrummet av elevernas filmer. Syftet med dagen är att ge en första inblick i hur rörliga bilder används och påverkar tittaren med ljud och effekter för att få oss att känna eller tänka på ett särskilt sätt. Upplägget tar också tillvara på filmens konstnärliga möjligheter och uppmuntrar till elevernas egna konstnärliga uttryck.
Experimentera med kameran är en temadag som passar för barn i åldrarna 6-9år (Åk F-3) samt elever i Anpassad grundskola.

Om kursledaren Sophia Josephson
Sophia Josephson är medlem i KF Huset och är filmare och filmpedagog med hela Västerbotten som arbetsplats. Hon genomför ca 60-100 workshops per år inom skapande skola, kulturskolan i Nordmaling och KF Husets verksamhet. Sophia är intresserad av kameran som verktyg och demokratisk metod för att alla barn och unga ska få kunskapen att både analysera och uttrycka sig med rörliga bilder i det informationssamhälle vi lever i.

Bild på Sophia

Kontakt:
Felicia Vesterlund, Filmkonsulent Barn och Unga
felicia@filmivasterbotten.com
070-5457715

Skrivet av johan januari 22nd, 2024


« Till nyhetssidan