Schema branschdag 2016

DATUM: 2016.11.25 TID: 10.00 – 16.00

Branschdag UMEÅ

För dig som arbetar med film och andra former av rörlig bild är Branschdagen på Umeå Europeiska Filmfestival den naturliga mötesplatsen. Det är helt gratis. Anmäl dig här

10.00 Välkommen till branschdagen 2016

 

Fredric Larsson, verksamhetsledare Film i Västerbotten

Karin Johansson, festivalproducent Umeå Europeiska Filmfestival

Andrea Reuter, konferencier Branschdagen 2016

 

10.15-11.00 Jana Bringlöv Ekspong, regissör och manusförfattare

 

Jana har jobbat med film och teater sedan 1998. Under tiden har hon även arbetat som hotellstäderska och vårdbiträde. Jana skrev manus och spelade en av huvudrollerna i kortfilmen Ta av mig som fick priset Teddy Award för bästa kortfilm under Berlins filmfestival 2013. Nu aktuell med skräck-regidebuten @janabringlove som vi visar på Branschdagen!

 

11.00-11.45 Knutte Wester, konstnär och dokumentärfilmare

 

Debuten var den prisbelönta dokumentären Gzim Rewind från 2012. Nu är han högaktuell med nya filmen Horungen. Knutte kommer direkt från premiären på IDFA i Amsterdam till branschdagen i Umeå. Han kommer berätta om arbetet bakom filmen som baserar sig på 100-tals handmålade akvareller och tagit fyra åt att färdigställa.

 

11.45 – 13.00 Lunch på egen hand

TIPS NR 1: WIFT Lunch:  ”Vem får synas i film och vad har det för betydelse”
LOKAL: FIKA, VÄVEN KL 12.00-13.00

 

13.00 – 13.30 MULLBERGET, KF HUSET, LYNX STUDIOS

Kulturföreningen Mullberget – Agnes Lundmark, Jonathan Norén Brännström

Skellefteå

I maj i år invigdes Mullbergets nya filmverksamhet. Med nyrenoverad studio för film eller foto och utrustning som täcker hela projekts arbetsgång från noll till färdig produkt, vill de bjuda in alla kreativa själar!

KF Huset – Sophia Josephson, Ragnar Brageson

Klöse

Kulturföreningen Huset är ett nätverk för unga filmare, konstnärer och kulturutövare i glesbygd. Föreningen bildades våren 2014 och tog då över det gamla skolhuset i byn Klöse längs Lögdeälven i Nordmaling. Huset fungerar som arbetsplats och residens, lokal för utställningar, filmvisningar, spelningar, pedagogisk verksamhet och mycket annat.

Lynx Studios – Anna Brodin, Miranda Larsson

Umeå

Lynxstudios är ett filmkollektiv som jobbar för en jämställd filmbransch. De kommer berätta om sitt populära filmläger samt produktioner de varit med och stöttat.

 

13.30 – 14.30 Agnes-Lo Åkerlind, TV producent

Agnes-Lo är skaparen bakom ett antal av de mest innovativa och framgångsrika TV-serierna de senaste åren. Allt från feminism och DJ-kultur i ”Rebecca & Fiona” till den massiva succé serien ”Jills Veranda”. Agnes-Lo kommer berätta mer om arbetet som TV-producent.

 

14.30 – 15.00 PAUS: FIKA & MINGEL

 

15.00 – 16.00 Amanda Kernell, manusförfattare & regissör

Amanda Kernell är högaktuell med sin mångfaldigt prisbelönta långfilmsdebut Sameblod. Under hösten 2016 avslutar Amanda även arbetet med novellfilmen I will always love you Kingen. Amanda kommer berätta mera om dessa och vägen till långfilm.

 

16.00 TACK FÖR IDAG!

 

20.00 – 22.00 MINGEL: Filmare möter filmare & utdelning av filmpriset Filmhjälten! Plats: Rex festvåning

TIPS NR 2: FILMFESTEN

22:00-02:00 Stanna kvar på Rex efter minglet! Kvällens DJ’s är LAN Gurls, Regissören Viktor Lindgren och Leopold Nilsson (kända fr. bl.a. JumJum och Dolce) samt grymma Cajsa Winge! Det kommer bli en magisk kväll på Rex festvåning med dans dans dans och ett hejdundrandes firande av den årliga filmfestivalen.

Skrivet av johan november 22nd, 2016


« Till nyhetssidan