Fyra filmer på gång

Fyra filmer på gång 2018

Traditionsenligt arrangeras ett work-in-progress med fyra Västerbottniska filmer under Umeå Europeiska filmfestival. I år sker detta Lördag 1 december kl 18.00 i Fika! på Väven.
Filmskaparna visar klipp och samtalar om sina filmer tillsammans med moderatorn Anna Brodin.

Det är gratis och öppet för alla! Välkommen!

MOTKULTUREN FLYTTAR UT
Emma Thorell Stårsta & Daniel Ström
Elva år har gått sedan Verket startade 2007. Då var det en samlingsplats för alternativkultur, punk och hardcore centralt i Umeå. Sedan dess har musikscenen i Umeå förändrats. Medlemmarna har bytts ut många gånger. Föreningen har flyttat från tillfälliga lokaler till andra tillfälliga lokaler. Orkar de en flytt till, eller tar Verkets historia slut här?

FORBIDDEN CAMERA
André Larsson & Heba Habib

Forbidden Camera är en kort dokumentär om Ghazela, en kämpande mor fast i Europas mest överfulla flyktingläger. Förfärad av traumat hennes barn genomlever bestämmer hon sig för att avslöja och stänga ner lägret genom att filma dess omänskliga förhållanden. Sakta börjar hon även ifrågasätta de begränsningar hennes roll som kvinna utgör i hennes situation.

EPA
Fredrik Oskarsson & Jakob Arevärn

EPA kulturen förknippas ofta med bröliga snusande killar som kör bränsleslukande fordon. En generaliserande bild som förstärkts av populärkultur och media. Musikfestivalen Midnight Light Festival i Vilhelmina behövde chaufförer som kör runt artisterna. Uppdraget föll på 10 tjejer och en kille i 15-årsåldern med ombyggda pickups.

SUNNY GIRL
Jana Bringlöv Ekspong

Sunny Girl är en kortfilm om Britt som är på gränsen till döden, när nuet är utan sammanhang. Det är också en film om att vara någon annans arbete, i allt från avföring till den största tragedin. Manuset bygger på regissören Jana Bringlöv Ekspångs egna erfarenheter av att ha jobbat inom äldreomsorgen till och från sen 2002. En värld hon hoppas få återkomma till i fler filmer.

Arrangör: Film i Västerbotten

Skrivet av lill november 28th, 2018


« Till nyhetssidan