Jobba med film – Kurs i Umeå för dig mellan 13-22 år

Ta chansen att få vara med och göra en kortfilm tillsammans med andra unga filmskapare. Prova på olika arbetsroller och hitta det du tycker är roligast.

Kulturskolan i Umeå arrangerar kursen Jobba med film. Kursen är upplagd som en riktig spelfilmsproduktion där du ingår i ett arbetslag som hjälps åt att planera inspelning, skriva bildmanus, filma med proffsutrustning, bygga upp scener och rekvisita, skådespela och regissera.

Vuxna ledare hjälper till att producera filmen medan deltagarna står för allt kreativt. Filmen är deltagarnas film och det är ni som ansvarar för att arbetet blir gjort. Ledarna ansvarar för övergripande planering och ordnar med diverse tjänster så att teamet har allt som behövs.

Under kursen är det ett workshop-tillfälle med professionella instruktörer från branschen som visar hur tekniken funkar och vad man ska tänka på under en filminspelning. Detta för att ni ska bekanta er med den tekniska utrustningen och för att få en snabb introduktion till hantverket.

Efter planering är det dags för inspelning. Detta görs under sammanlagt två helger med hela lördagar och söndagar (minst 8h per dag).

När filmen är inspelad kommer kursdeltagarna bli erbjudna att klippa filmen under handledning av kursledare Samuel Olsson.

Gratis!
Deadline: 23 februari 2020

Observera att kursen hålls två gånger under våren:
Omgång 1: 26 feb – 22 april
Omgång 2: 2 april – 28 maj
Mer info och anmälan här:
Omgång 1
Omgång 2

Kursen arrangeras av Kulturskolan i Umeå i samarbete med Studiefrämjandet, Film i Västerbotten och Region Västerbotten.

Skrivet av lill februari 10th, 2020


« Till nyhetssidan