Filmerna från Noomaraton Västerbotten 2020

De deltagande lagen har haft 24 timmar på sig att göra en max 5 minuter lång film utifrån givna förutsättningar: Tre platser – tre föremål – ett tema. Förutsättningarna var hemliga fram till starten för att ge alla deltagande lag samma utgångsläge för filmskapandet.

Nedan kan du se filmerna som gjordes i Västerbotten 2020!

Kriterier i Noomaraton 2020

TEMA: Nutid/Ny tid

TRE PLATSER: I ett mötesrum, trädgård, i ett skåp

TRE FÖREMÅL: Toalettpapper, mynt, visp

Se prisutdelningen här


Vinnare Noomaraton Västerbotten 2020: Repris

Med en snygg och relevant tolkning av temat representerar denna film fint hur varje dag i isolation kan flyta ihop och vara den andra lik på ett välgjort och stilfullt sätt. Den håller ett starkt tempo med ett slut som knyter ihop säcken på ett gripande vis. Detta är en film som bygger på en tankeväckande premiss med ett imponerande genomförande.


Vinnare Noomaraton Västerbotten 2020: Nya Tider

Denna film håller publikens intresse och får dem att undra vad som komma skall. Storyn flyter på i helt rätt takt och utnyttjar väl de givna platserna och föremålen. Filmen behandlar ett högaktuellt och viktigt ämne på ett sätt som fångar tittarens uppmärksamhet från första scenen ända till det förlösande avslutet.


Hedersomnämnande – Bästa scenografi för filmen Din Värld

Med en uppsjö av varierande och unika miljöer levererar denna film, genom sin scenografi, en färgsprakande och drömlik upplevelse som stödjer storyn exceptionellt väl.


Hedersomnämnande – Bäst skådespelare i filmen Det Vita Guldet

Genom spännande karaktärer och starka insatser från varje rollinnehavare står denna film för en genomgående välgjord och fantastiskt rolig filmupplevelse.


Hedersomnämnande – Bästa filmmusik i filmen Hygienkuppen

Musiken är ofta ett välanvänt bakgrundselement för att förhöja en scen i film. I denna film snor musiken rampljuset helt stundvis genom ett ytterst kreativt arbete med egenkomponerade toner. Och kom igen, vem älskar inte lite schysst munrock?Skrivet av johan september 7th, 2020


« Till nyhetssidan