Vinnare VAFF 2020

Stort grattis till alla vinnare på VAFF 2020! Se prisutdelningen här (ursäkta det skumma ”dubbelljudet” i början).

Vinnare i Mellanvikt: SmutsigRegi: Lex Ericsson

Så obekvämt och oroande, filmen “Smutsig” tränger sig in under huden och lämnar en med en sorgsen känsla efter sig. Ett skickligt projekt med otroligt kreativa och spännande lösningar som fascinerar med sin enkelhet och klarhet.

Vinnare i Tungvikt 2020: YTARegi: Anton Karlsson

En film som har lyckas balansera drama och humor på ett skickligt sätt. Som med hjälp av manus, regi och skådespeleri har lyckas göra en jordnära film med glimten i ögat som fångar hur det kan vara att bo i ett litet samhälle. 

Vinnare Öppen sektion: Dreamcatcher Regi: Cindy Stenberg

En subtil och snygg skräckfilm med en överraskande och läskig plot twist, där regissören visar att hon behärskar fler uttrycksmedel och former. Vi känner att denna regissör har en röst som vi vill lyfta fram och stödja. 

Vinnare Publikens pris: DreamcatcherRegi: Cindy Stenberg

Publiken röstade fram Dreamcatcher som sin favorit 2020!

Juryns val 2020: Dagen jag dogRegi: Patrik Edlund

Vissa filmer lyckas vara underhållande och vissa filmer lyckas vara viktiga. Denna film har lyckats med båda. Vinnaren av Juryns val 2020 är Dagen jag dog.

Juryn val 2020: För nära? Regi: Alva Östman

Med en finstämd ton som känns avskalad och genuin lyckas denna film svepa med sin publik i pirrig förväntan inför en kväll där allt känns möjligt. 

Bästa ljuddesign 2020: AtrophyTom Åsberg & Sara Johansson

Motiveringen: Här är en film där ljudbilden inte underskattas. En film där ljudet tar plats med inte tar över. Där det sker ett samspel mellan det vi ser och det vi hör vilket bygger upp en otroligt spännande stämning.

Bästa skådespelare: Mika Inga i rollen som Max

I konflikter med föräldrar lär sig barnet mycket om sig själv och om relationer till andra. Vi blev totalt betagna av Mika Inga skådespelarinsats som Max i filmen “Teddy”. Med en ljuvlig närvaro och trovärdighet lyckades han att förmedla de känslor som är svåra att prata om.

Bästa musik: Smutsig Alexander Berglund

Denna musikskapare lyckas med sin hantverksskicklighet och tydliga känsla för dramaturgi och stil framhäva filmens flera lager och stämning på ett sätt som känns klockrent.

Bästa personkemi: För nära? Skådespelare: Robin Nordberg & Manna Bergström

Naturligt och lugnt men under ytan sprakande och bubblande. Är det blickarna, den subtila beröringen eller det försiktiga leendet? Det är svårt att säga vad det är som gör det, men det är uppenbart att dessa två har en personkemi på vita duken som inte går obemärkt förbi.  

Skrivet av johan september 19th, 2020


« Till nyhetssidan