Branschdagen 2020

Torsdag den 26:e november kl 13.30-15.30

Plats: Digital
Språk: Svenska
Pris: Gratis – anmäl dig här
Moderator: Andrea Reuter

Varje år arrangerar Film i Västerbotten tillsammans med Umeå Europeiska Filmfestival Branschdagen. Det är en dag som riktar sig till dig som arbetar med film, studerar film eller är intresserad av filmskapande. Här kan du del av samtal och föreläsningar om film!

Branschdagen blir digital 2020, så nu kan du vara med oavsett var du befinner dig! Vi är glada att Andrea Reuter är med oss som moderator även detta år för att guida oss genom dagen.

Innehåll:

Showreel

Pelle & Janne snackar Kung Fury

Kung Fury var redan innan den släpptes ett fenomen genom sin Kick Starter kampanj och den har nu över 36 miljoner visningar på Youtube!
Pelle och Janne besöker Branschdagen och snackar Kung Fury och Kung Fury 2.

Pelle Strandberg

Pelle är partner i Laser Unicorns och producent till kortfilmen Kung Fury och arbetar nu med långfilmen Kung Fury 2. Han är även manager och consigliere åt upphovsmannen David Sandberg. Under de senaste 15 åren har Pelle Strandberg lanserat dussintalet långfilmer och fungerat som rådgivare till en lång rad aktörer inom populärkultur så som MTV, Live Nation och Universal. Sedan 2020 ingår Pelle Strandberg i eXpression Umeå Internationella Råd.

Janne Widmark

Utbildad manusförfattare på Dramatiska Institutet, grundade VAFF 1996, tecknat bildmanus till Kung Fury, Kung Fury 2 och utsågs av Film i Västerbotten till årets Filmhjälte 2016.

Lisa Langseth – Kärlek & Anarki

Netflix serien Kärlek och Anarki besöker oss i form av Lisa Langseth som är skapare, manusförfattare och regissör!


Lisa är manusförfattare och regissör. Hon jobbade tidigare inom teatern och har gjort föreställningar på bland annat Stockholms stadsteater, Riksteatern och Dramaten. Sedan 2010 har hon skrivit och regisserat tre långfilmer: Till det som är vackert (2010), Hotell (2013) och Euphoria (2017). Kärlek och Anarki är hennes första teveserie.

Prisutdelning

Filmhjälten
Varje år delar Film i Västerbotten ut stipendiet Filmhjälten till personer som betytt mycket för Västerbottens filmliv. Förutom äran så består stipendiet av 10.000 SEK

Storspoven
Det är filmer och filmskapare med rötterna i norra Sverige som tävlar om Storspoven. De är utvalda av festivalens programgrupp och vinnaren koras av en jury. Årets jury består av Hugo Lilja , Clara Bodén och John-Kristian Dalseth.

De tävlande filmerna:
Inuti diamanten, Viktor Johansson*
Själakon, Inga Kempe
Sunny Girl, Jana Bringlöv Ekspong*
Vänbo, Åsa Lekberg Steinsvik
Svartöga, Emelie Boman*
Ladda ur, Amanda Adele Björk*
Vill mer, Bo Johan Sörensen*

* Film som är medfinansierad av Film i Västerbotten.


Konferencier Andrea Reuter

Följ Branschdagen 2020 på Facebook.

Skrivet av johan november 11th, 2020


« Till nyhetssidan