Talang AC/BD – Sök 200.000 SEK till din film!

Film i Västerbottens och Filmpool Nords gemensamma projekt Talang AC/BD fortsätter. Nytt för 2021 är att vi söker projekt som kan spelas mellan 15 maj-30 september.
 
Du som är filmskapare boende i Västerbotten eller Norrbotten kan söka 200.000 kr till din kortfilm under förutsättning att:

  • Teamet består av filmarbetare boende i Västerbotten och Norrbotten med en så jämn fördelning mellan länen som möjligt
  • Filmen är max 30 min (men vi ser helst att filmen är under 15 min)
  • Det är en spelfilm
  • Filmen spelas in i Västerbotten och/eller i Norrbotten.

Nya krav för 2021:

 
Kravet på att filmen ska spelas in under den här perioden beror på att vi hoppas att sprittsmidningen inte är lika stark då och att möjligheten att spela in utomhus är större.
Observera att datumen gäller inspelningsperiod, inte när filmen ska vara klar.
 
Producenten har möjlighet att skjuta inspelningen till 2022 ifall de gör bedömningen att Covid-19 komplicerar inspelningen. Exempelvis nya rekommendationer från Folkhälsomyndigheten eller att personer i filmteamet blivit sjuka.
 
Förutom att sammanföra filmarna i de båda länen så syftar projektet till att utveckla talanger och att hitta nya spännande konstellationer. Det finns inga åldersgränser varken nedåt eller uppåt, utan alla är välkomna att lämna in en ansökan. Vi ser det som att alla filmare, oavsett erfarenhet, har en talang som kan utvecklas. Och det gäller både regissörer och de övriga i teamet.
 
Deadline är 7 februari 2021. Det blir alltså bara en ansökningsomgång under året.
 
Läs mer här:
http://filmivasterbotten.com/verksamhet/produktion/talang-acbd/

Skrivet av lill januari 28th, 2021


« Till nyhetssidan