Northern Motion – Ett kurspaket för dig som vill utvecklas som filmproducent

Vi har några platser över på höstens fortsättningen på producentkursen Northern Motion, du kan söka!

Vem kan söka?

Du som har viss erfarenhet inom film och vill satsa på att bli producent. Du ska bo i Västerbotten. Erfarenheten kan vara att du studerat film på en utbildning, jobbat på filminspelningar eller gjort egen film. Det är bra om du har ett filmprojekt som du vill utveckla. 

Alla är varmt välkomna att söka. Begränsat antal platser.


Datum

  • Fokus på distribution – digital träff 4-5 september
  • Pitch workshop med coach Helene Granqvist – fysisk träff Piteå 9-10 oktober
  • Finansieringsforum med bland annat Svenska filminstitutet och SVT – fysisk träff Luleå 12-13 november 
  • Branschdagen på Umeå Europeiska Filmfestival – fysisk träff Umeå 26 november

Ändringar i schemat kan ske och vi bevakar såklart smittläget i länen.

Innehåll

Denna omgång fokuserar vi på hur du ska utveckla ditt filmprojekt. Workshop i pitchning av ditt projekt och hur du distribuerar din färdiga film till t.ex. filmfestivaler. Du kommer få träffa finansiärer från Svenska filminstitutet, SVT, Filmpool Nord och Film i Västerbotten. Branschdagen på Umeå Europeiska Filmfestival är en dag med gäster från filmbranschen som avslutas med ett mingel.

Du kommer även få goda möjligheter att lära känna föreläsarna, filmkonsulenter på Film i Västerbotten och Filmpool Nord samt övriga deltagare och andra filmare. Ett riktigt bra kontaktnät inför framtida filmprojekt med andra ord!

Resa och boende ingår när du behöver resa för att medverka på någon av aktiviteterna.

Vi ser gärna att du har möjlighet att vara med på alla aktiviteter i kurspaketet med det är inte ett absolut krav.

Att vara producent
Att vara producent är en viktig roll inom filmskapande. Yrket är krävande men givande och ger dig möjligheten att realisera de idéer du känner engagemang och brinner för. Du följer med i hela filmprocessen från ax till limpa: från manusstadie, finansiering och inspelning till postproduktion och premiär samt festivaler.

Vad brinner du för?
Vilken typ av film brinner du för? Vart ligger ditt engagemang? Oavsett om det är drama eller skräck, dokumentär eller spelfilm, kort eller långfilm så uppmanar vi dig att söka! Vi behöver fler engagerade producenter i norr!

Kostnad
Kostnadsfritt

Ansökningsperiod
Från idag fram till 20:e juni. 

Frågor?
Kontakta: 

Johan Lundkvist – Film i Västerbotten 

070-241 34 37

Arrangör: Northern Motion 

Northern Motion är Film i Västerbotten och Filmpool Nords gemensamma projekt som drivs med stöd av Svenska Filminstitutet.

Skrivet av johan maj 26th, 2021


« Till nyhetssidan