Branschdagen 2021

Plats: Väven, Vävenscenen + streamad

Datum: Fredag 26:e November kl 10.00 – 16.00

Arrangeras av: Film i Västerbotten, Umeå Europeiska Filmfestival

Språk: Svenska

Pris: Gratis

Moderator: Andrea Reuter

Mingel: Filmare möter filmare på Fika! kl 20.00-22.00

Branschdagen riktar sig till dig som arbetar med film, studerar film eller är intresserad av filmskapande. Här kan du del av samtal och föreläsningar om film. Så ta chansen att träffa gamla och nya vänner och lyssna till våra eminenta gäster.

På kvällen är det mingel på Filmare möter filmare då priset ”Filmhjälten” och priset ”Storspoven” kommer att delas ut!

10.00 Hej och välkommen!
10.10 Linus Johansson – North Kingdom Greenhouse om ny teknik, spel och interaktivt berättande
11.00 Therese Högberg – Vad är på gång hos Bautafilm?
11.15 Paolo Vacirca – producent på Scandinavian Content Group om utvecklings- och finansieringsprocesser i dagens film- och teveklimat.

12.00 Lunchpaus

13.00 Jana Bringlöv Ekspong regissör av Nätter och dagar i juli
13.20 Johannes Persson grundare av Nord Casting om castingprocessen
14.05 Film i Västerbotten visar aktuella trailers och informerar

14.30 Fika och mingel

15.00 Ninja Thyberg – aktuell med långfilmen Pleasure
16.00 Tack för idag, vi ses på minglet!

18.00-19.30 Storspoven-blocket visas på Umeå Europeiska Filmfestival
Kortfilmsblock med filmer som tävlar om Storspoven:
Salong Tystnad – köp biljett

20.00-22.00 Mingel: Filmare möter filmare
Mingel samt utdelning av Filmhjälten och Storspoven

22.00 Filmfest med Umeå Europeiska filmfestival!
Avsluta kvällen med filmfest! Med bar, dansgolv och DJ firar vi att det äntligen är filmfestival igen!

NINJA THYBERG

Regissör Pleasure


Foto: Julia Mård

Ninja Thyberg är en svensk filmskapare, aktuell med långfilmen Pleasure. Hon har sedan 2010 producerat ett antal kortfilmer, ofta runt teman som sexualitet, makt och gruppdynamik. 

Pleasure som handlar om 19 åriga Bella Cherry lämnar Sverige för Los Angeles med målet att bli världens nästa stora porrstjärna men vägen dit är krokigare än hon anat.

Filmen är den första svenska debutfilm på 55 år som Cannes filmfestival valde ut till sitt officiella program och Pleasure vann även kritikerpriset FIPRESCI på Göteborg filmfestival. Filmen hade biopremiär på Sundance Film Festival 2021.

PAOLO VACIRCA 

Scandinavian Content Group


Paolo Vacirca är verksam manusförfattare och exekutiv kreatör för film och teve med titlar som Hypnotisören, Hotell Gyllene Knorren, Abomination. Han har skrivit flertalet optionerade filmmanuskript och arbetade under flera år som utvecklingsansvarig på AB Svensk Filmindustri. 

Idag är Paolo en av grundarna till Scandinavian Content Group, ett snabbt växande produktionsbolag för både film och teve, senast Clark åt Netflix och Estonia åt Viaplay. Som kreativt ansvarig på SCG utvärderar och utvecklar Paolo projekt tillsammans med upphovspersoner för att ta dem från idé till färdig produkt.

Under Branschdagen i Umeå ska Paolo bland annat prata om utvecklings- och finansieringsprocesser i dagens film- och teveklimat.

JOHANNES PERSSON

Nord casting


Johannes har arbetat som casting director i 10 år och är en av grundarna till Nord casting med kontor i både Stockholm och Göteborg. På sitt cv finns bland mycket annat långfilmer som En man som heter Ove och Borg vs McEnroe samt serier som Björnstad och Snabba cash. I närtid har han jobbat med Jonas Åkerlunds serie om Clark Olofssons liv samt Goran Kapetanovichs serie Knutby.

Utöver castandet spelar han i bandet Cult of Luna samt har skrivit och regisserat ett antal kortfilmer i skräckgenren.

JANA BRINGLÖV EKSPONG

Regissör Nätter och dagar i juli


Filmare som försörjer sig på att arbeta natt inom äldreomsorgen. ”Nätter och dagar i juli” är den tredje kortfilmen Jana regisserat. 

”Nätter och dagar i juli gjorde jag när jag kände att jag behövde börja om från början med mitt filmande. Lära mig allt det som jag tycker är jobbigt. Hur en kamera funkar, hur en klipper. Målet var att bara göra mina egna misstag och lära mig av dem

Filmen handlar om några dåliga dygn i Umeå under juli. Huvudrollen spelas av mig i min förra lägenhet, men filmen är inte biografisk, snarare en fantasi utifrån ett alterego jag skapat utifrån mig själv, me gone bad light typ.”

LINUS JOHANSSON

Creative Experience Director på North Kingdom


Linus har en bakgrund som filmregissör inom reklam och musikvideor och driver nu experiment hubben North Kingdom Greenhouse som utforskar ny teknik, spel och interaktivt berättande. 

Therese Högberg

Producent Bautafilm


Vad är på gång hos Bautafilm?
Therese Högberg är producent och en av grundarna till produktionsbolaget Bautafilm. För tillfället är hon svensk samproducent till nya norska serien ”Vi lovar ett helvete” och i utveckling av två långfilmer och svensk dramaserie.


20.00-22.00 Mingel på Fika i Väven

22.00 Filmfest med Umeå Europeiska filmfestival! 

Stanna kvar efter minglet och avsluta kvällen med filmfest! Med bar, dansgolv och DJ firar vi att det äntligen är filmfestival igen! 

Varmt välkommen! 

Skrivet av johan oktober 15th, 2021


« Till nyhetssidan