Sök till Northern Motion 2022!

Vem kan söka?

Du som har viss erfarenhet inom film och vill satsa på att bli producent. Du ska bo i Västerbotten eller Norrbotten. Erfarenheten kan vara att du studerat film på en utbildning, jobbat på filminspelningar eller gjort egen film. Alla är varmt välkomna att söka. Begränsat antal platser.

Innehåll

  • Digital uppstartsträff med Film i Västerbotten och Filmpool Nord kvällstid 7:e september 
  • Producentkurs i Umeå med Frida Mårtensson, Verket produktion 17-18 september.
  • Producentkurs i Luleå med Andreas Emanuelsson, Iris Film 15-16 oktober 
  • Branschdag, nätverksträff och mingel på Umeå Europeiska Filmfestival 1-2 december
  • 2 individuella möten med en producentmentor
  • 2 digitala kortkurser – kvällstid, datum ej klart

Kursen kommer bland annat gå igenom manusnedbrytning, budgetering, ansökningar och finansiering samt producentrollen.

Du kommer även få goda möjligheter att lära känna föreläsarna, din mentor, filmkonsulenter på Film i Västerbotten och Filmpool Nord samt övriga deltagare och andra filmare. Ett riktigt bra kontaktnät inför framtida filmprojekt med andra ord!

Resa och boende ingår när du behöver resa för att medverka på någon av aktiviteterna. Vi ser väldigt gärna att du har möjlighet att vara med på alla aktiviteter i kurspaketet med det är inte ett absolut krav.

De två fysiska kurstillfällena är på helger och de digitala träffarna är efter arbetstid. Det går alltså att kombinera med annat arbete eller studier. Det enda veckodagar du behöver avsätta är 1–2 december i samband med Umeå Europeiska Filmfestival. 

Sista ansökningsdag: 17:e augusti 

Att vara producent

Att vara producent är en mycket viktig roll inom filmskapande. Yrket är krävande men givande och ger dig möjligheten att realisera de idéer du känner engagemang och brinner för. Du följer med i hela filmprocessen från ax till limpa: från manusstadie, finansiering och inspelning till postproduktion och premiär samt festivaler. 

Vad brinner du för?

Vilken typ av film brinner du för? Vart ligger ditt engagemang? Oavsett om det är drama eller skräck, dokumentär eller spelfilm, kort eller långfilm så uppmanar vi dig att söka! Vi behöver fler engagerade producenter i norr! 

Kostnad:

Kostnadsfritt

Ansökningsperiod:

22:a juni till 17:e augusti 

LÄNK: https://forms.gle/vBsnecw6949RvEcr5


Frågor?

Johan Lundkvist – Film i Västerbotten

070-241 34 37

johan@filmivasterbotten.com

Katja Härkönen – Filmpool Nord

070-663 2217

katja@fpn.se


Arrangörer: Film i Västerbotten och Filmpool Nords med stöd av Svenska Filminstitutet.

Skrivet av johan juni 22nd, 2022


« Till nyhetssidan