Filmare i Skellefteå sökes!

Datum: 2022.10.05 KL 18.00-21.00

Plats: Sara Kulturhus

Film i Västerbotten bjuder in till Filmarträff i Skellefteå den 5:e oktober. Vi uppmanar dig som bor i Skellefteå med omnejd och jobbar med film, skapar film, studerar film eller har ambitionen att skapa film att komma. Det spelar ingen roll om du är scenograf, regissör, b-foto eller håller på med postproduktion. Alla är välkomna!

Syftet med träffen är att samla alla som är intresserad av filmskapande i Skellefteå, ha en trevlig kväll och att knyta kontakter med varandra.

Film i Västerbotten kommer berätta om vilken typ av hjälp du som filmare kan få av oss och ett antal filmskapare kommer också berätta om vad de har på gång.

Vi bjuder på fika, varmt välkommen!

Deadline för anmälan 2:a oktober.

Vi har bjudit in några personer från Skellefteå som ska få dela med sig om vad de har på gång just nu:

Mattias Sjöstedt – SVT Dokumentär

Vad Mattias kommer prata om:

Vi på SVT dokumentär är ständigt på jakt efter berättelser från hela Sverige. I vårt utbud saknar vi fler berättelser från norra Sverige. Vi kommer därför att göra en satsning där vi har för avsikt att erbjuda ett förprojekt till intressanta filmare/projekt under hösten. Syftet med förprojekten är att filmaren ska kunna utveckla ett programförslag som förhoppningsvis kan leda till en samproduktion med oss på SVT dokumentär. 

Vi vill gärna få in fler idéer som lockar en yngre publik, 20-30 år samt 30-40 år, och som kan bidra till att utveckla och bredda vårt dokumentärutbud. Många av de förslag som når oss berör tunga ämnen. Vi önskar därför gärna fler filmförslag med humor, lätt hand och mycket hjärta som komplement. Autenticitet är också något vi vet lockar dokumentärpubliken. Vi ser gärna förslag från etablerade filmaren men söker även unga filmare i början av sin karriär.

Märta Nygren – frilansande filmare

Jag tänkte prata lite om hur jag började jobba inom film och hur jag kom in i branschen. Sedan tänkte jag prata om mitt projekt ”Mitt emellan ingenting”, lite om hur idéen kom till och vad jag har gjort och vad som har varit annorlunda än vad jag tänkt mig och vad som har varit kul och spännande. 

Jag bor i Skellefteå och Stockholm. Jag har tidigare jobbat på större serier, TV, reklam och kortfilmer. Jag har frilansat i två år och har under den tiden hunnit testa på nästan alla jobb på set. Jag regisserar min egen dokumentär, håller på med att producera en kortfilm och ska illustrera och med-regissera en animerad kortfilm. Jag jobbar just nu på en långfilm som koordinator. 

Jonas Lawes – Seize the frame

Jonas driver företaget Seize the Frame i Skellefteå tillsamman med Niklas Åkerlund. De försörjer sig på reklamfilm men har på senare år rört sig mer mot fiktionsfilm. Jonas kommer prata om Kylo Ren vs Darth Vader – Force Of Darkness, en Star Wars fan film som nu har över 19 miljoner visningar på Youtube. Han kommer även berätta om ett nytt fiktionsprojekt de har på gång just nu.

Swedish Ghost Lovers

Upphovsmakarna bakom Swedish Ghost Lovers har gjort film på YouTube sedan 2007 i olika former. De har även varit med och producerat skräckfilmer av Cindy Stenberg och Annika Forslund Rimbléus.

Pontus Sundström och Sanna Öhlund kommer berätta mera om deras resa sedan starten 2007 samt deras senaste projekt Zero Waste.

Skrivet av johan september 14th, 2022


« Till nyhetssidan