Filmarträff – med filmarpresentationer

Kom och möt filmare från Västerbotten, Västernorrland, Norrbotten och Norra Norge! Under en eftermiddag får vi lyssna på olika filmskapare och filmarbetare som berättar om sig själva, sitt arbete och sina projekt.

När: Torsdag 1 december 13.00 – 17.00

Var: Folkets hus, Umeå

Målgrupp: Alla som är intresserade av filmskapande

Kostnad: Gratis

Schema:

13.00 Välkommen!

13.10 Presentationsrunda med alla medverkande på Filmarträffen

13.30 Chad Michael Ward is an American director, cinematographer and screenwriter living in Umeå.

13.45 Linda “iro” Näsström är frilansande ljudtekniker på filminspelningar med sin bas i Umeå

14.00  Ian Wilson är en scenograf & rekvisitör bosatt i Skellefteå.

14.15 Emelie Boman är en Umeåbaserad dansare, koreograf och regissör 

14.30  Fika

15.00 Trygve Luktvasslimo er en produsent, manusforfatter og regissør som bor og jobber i Lofoten

15.15 Tom Granberg Filipp är Filmproducent vid TGF productions AB med bas i Piteå

15.30 Måns Berthas är en regissör, manusförfattare och fotograf bosatt i Sundsvall

15.45 Dan Jonsson

16.00 Camilla Liljestrand är en Sundsvallbaserad colorist

16.15 Bensträckare

16.30 Hanna Sohlberg från Svensk filminstitutet berättar om Moving Sweden projektet

16.45 Avrundning av dagen / frågor

17.00 Klart

Nedan kan du läsa om de filmskapare och filmarbetare som ska prata. Kom ihåg att anmäla dig! I samma formulär kan du anmäla dig till Work in progress, Branschdagen och Filmare möter filmare.

Chad Michael Ward is an American director, cinematographer and screenwriter living in Umeå. His work over the last 20 years spans dozens of music videos and short films as well as the 2015 horror feature STRANGE BLOOD. Ward’s photo and film work often explores the vulnerability of the human condition with a focus on the desolate and liminal spaces of an increasingly chaotic world.

Linda “iro” Näsström är frilansande ljudtekniker på filminspelningar med sin bas i Umeå. Linda har erfarenhet från både kortfilm, långfilm, TV-serier såväl som reklam och internationella TV produktioner. Hör mer om hennes arbete och erfarenheter.

Ian Wilson är en scenograf & rekvisitör bosatt i Skellefteå. Han har varit verksam inom scenografi i filmbranschen sen 2017, mest inom tv drama och långfilm. Ian kommer att berätta om sina erfarenheter på stora och små produktioner, vad scenografiavdelningen gör, olika sätt den kan funka på och hur man kan få en fot in på avdelningen.

Emelie Boman är en Umeåbaserad dansare, koreograf och regissör som under många år har experimenterat med hur dans och film kan samspela och ge upphov till olika slags formspråk. Hon kommer att dela med sig av sina tankar kring rörelsens betydelse i filmskapande och ge exempel på hur detta tar sig uttryck i hennes egna filmer. 

Trygve Luktvasslimo er en produsent, manusforfatter og regissør som bor og jobber i Lofoten. Trygve skal vise klipp og fortelle om sin spillefilmdebut Bitcoinbilen som får premiere i juni 2023, og nå er midt i redigeringsprosessen. I Bitcoinbilen har det dukket opp en enorm, strømslukende «kryptogruve» i ei nordnorsk kystbygd – sentralt plassert oppå den eldgamle kirkegården. Filmen er en musikal, og ble filmet over 6 uker sommeren 2022 med Rasmus West fra Holmsund som fotograf. Prosjektet kommer som serie på norske Altibox (TV) høsten 2023. 

Tom Granberg Filipp är Filmproducent vid TGF productions AB med bas i Piteå. Han har varit verksam inom film i 20 år och föddes mer eller mindre in i filmbranschen. Primärt arbetar Tom med utveckling och produktion av dokumentärfilm och långspelfilm. Tom kommer att berätta om produktioner som bolaget just nu arbetar med samt prata om vilken typ av filmer som TGF productions letar efter och vill arbeta med.

Måns Berthas  is a director, screenwriter and director of photography. He has worked in the film industry for almost twenty years and has directed both documentary and fiction. Måns is a trained screenwriter at Alma Manusutbildning in film and drama series. His short film Champion and his other films have been shown at a total of over 200 international film festivals and received more than 30 international awards. His most recent work as DoP, on the feature documentary ”Oh it Hertz”, he received two award for best cinematography.

Camilla Liljestrand är en Sundsvallsbaserad colorist. Hon har varit verksam inom filmbranschen sedan 2018. Hon har skapat egna kortfilmer, arbetat som klippare, hållit i filmkurser för ungdomar och sedan 2020 fokuserat på coloristyrket. Camilla kommer att berätta om coloristens roll och dela med sig av sina erfarenheter.

Skrivet av lill november 14th, 2022


« Till nyhetssidan