Kurs för filmpedagoger: Filma Fejk – Källkritik av rörlig bild

Film i Västerbotten arrangerar en kursdag för dig som är intresserad av att hålla i kurser för barn och unga inom källkritik av rörlig bild. Alla uppdrag som filmpedagog sker sedan utifrån behov och på frilansbasis, vilket innebär att ni behöver kunna fakturera för de kurser ni eventuellt håller i.
Denna kurs har begränsat antal kursplatser, får vi in fler anmälningar än det finns kursplatser kommer vi att göra ett urval efter sista anmälningsdagen (13/2-2023).

Beskrivning av kursen: Filma fejk – Källkritik av rörlig bild

Kursledare: Sophia Josephson
Datum: 24:e februari 10:00-15.30
Plats: Film i Västerbottens kontor i Umeå
Kostnad: Gratis (vi bjuder på lunch samt om du bor i Västerbotten och behöver resa till kursen får du ersättning för detta)
Efter kursen: Kommer du ha kunskap och tillhörande material så du kan genomföra temadagar för barn och unga på mellanstadiet och högstadiet.

Bakgrund

Vi lever idag i ett bild-samhälle – ett rörlig bild-samhälle till och med. Unga kommunicerar lika gärna med bilder och klipp som med skriven text. Detta betyder att källkritik bland barn och unga är viktigare än någonsin.

Info om kursen

Kursen riktar sig till filmare och pedagoger som arbetar med rörlig bild och ungdomar, efter genomförd kurs kan du använda hela eller delar av upplägget i t.ex. skapande skola-projekt och andra filmworkshops. Under dagen kommer vi grundligt gå igenom upplägget ”Filma fejk” som utgår från källkritik av rörlig bild och blandar praktiskt filmskapande med många tydliga övningar samt analys och diskussion. Upplägget innehåller även ett väldigt uppskattat youtubequiz och att eleverna får göra sina egna propagandafilmer. 

Om kursledaren Sophia Josephson

Sophia Josephson är medlem i KF Huset och är filmare och filmpedagog med hela Västerbotten som arbetsplats. Hon genomför ca 60-100 workshops per år inom skapande skola, kulturskolan i Nordmaling och KF Husets verksamhet. Sophia är intresserad av kameran som verktyg och demokratisk metod för att alla barn och unga ska få kunskapen att både analysera och uttrycka sig med rörliga bilder i det informationssamhälle vi lever i.

ANMÄL DIG HÄR, sista anmälningsdag är 13/2-2023!

Skrivet av johan december 9th, 2022


« Till nyhetssidan