Sök pengar till debutlångfilm eller dokumentärfilm!

Du som vill utveckla din debutlångfilm eller en dokumentärfilm kan under våren söka pengar till detta från Talang Norra – Västerbotten. Till hösten går det att söka pengar för produktion av debutlångfilm och dokumentärfilm från Talent to Watch.

Film i Västerbottens projekt Talang Norra – Västerbotten ingår i Svenska Filminstitutets satsning Talent to Watch. Satsningen är en del av ett Corona-krisstöd och det här dess tredje och sista år.

Tidigare har satsningen bara inriktat sig på fiktionsfilm, men nu öppnas det upp för dokumentärfilm också.

Sök pengar till utveckling i vår!
Nu kan man alltså söka för utveckling både av lång spelfilm och av dokumentärfilm, oavsett längd, från Film i Västerbottens projekt Talang Norra – Västerbotten. Ansökan ska lämnas in senast mellan 3 maj 2023. Läs mer om hur det går att söka för debutlångfilm HÄR och för dokumentärfilm HÄR.

Sök produktionsmedel i höst!
I höst kan produktionsbolag söka pengar för produktion av debutlångfilm och dokumentärfilm direkt från Talent to Watch/Svenska Filminstitutet. Deadline är den 1 september 2023.

För debutlångfilm kan man söka max 7 miljoner och du kan bara söka om du tidigare fått pengar från något regionalt Talent to Watch-projekt. Du som har fått pengar från Film i Västerbottens projekt Talang Norra – Västerbotten eller Nya röster uppfyller alltså det kravet. Mer information om stödet för lång spelfilm hittar du HÄR.

För dokumentärfilm kan man söka 250.000 SEK, 500.000 SEK eller 1 miljon SEK. För att söka ska du antingen ha fått utvecklingspengar från någon Filmregion till en film tidigare och/eller deltagit i regionalt talangprogram. Mer information om stödet för dokumentärfilm hittar du HÄR.

Skrivet av lill april 12th, 2023


« Till nyhetssidan