Northern Motion – Regi

Ett kurspaket för dig som vill utvecklas som filmregissör

Film i Västerbotten och Filmpool Nord kan stolt presentera kurspaketet Northern Motion för regissörer! Vi är väldigt glada att ha med Amanda Kernell som kursledare för detta!

Vem kan söka?
Du som har viss erfarenhet inom film och vill satsa på att bli regissör. Erfarenheten kan vara att du studerat film på en utbildning, jobbat på filminspelningar eller gjort egen film. Du kan vara i planeringsstadier för din första kortfilm eller i utveckling av din första långfilm, vi ser ett värde av en grupp i med olika ålder, erfarenhet och bakgrund.

Kursledare Amanda Kernell
Amanda Kernell, född 1986 i Umeå, är utbildad regissör från Den Danske Filmskole och har gjort prisbelönta kortfilmer på hemmaplan i Västerbotten sedan 2006, inklusive Stoerre Vaerie som var nominerad till en Guldbagge 2015 och I will always love you Kingen som vann Tromsøpalmen 2017 och Bästa Svenska Kortfilm på Uppsala Filmfestival 2016.

Sameblod (2016) var hennes långfilmsdebut. Filmen hade premiär på filmfestivalen i Venedig och vann där Europa Cinemas Label för bästa europeiska film för att sen turnera vidare till Toronto, Sundance och Berlinale. Filmen är såld till över 80 territorier och vann fyra Guldbaggar 2017 inklusive bästa manus. Hennes andra långfilm CHARTER hade premiär på Sundance 2020. CHARTER vann flera guldbaggar 2021 inklusive bästa kvinnliga huvudroll, bästa foto och bästa regi och valdes ut som Sveriges bidrag till Oscarsgalan samma år.

Fotograf Carla Orrego Veliz

Vad brinner du för?
Vilken typ av film brinner du för? Vart ligger ditt engagemang? Oavsett om det är drama eller skräck, komedi eller triller, kort eller långfilm så uppmanar vi dig att söka! Vi behöver fler historier från norr.

Tidsperiod
Kursen kommer ha en digital uppstartsträff en kväll i september med Film i Västerbotten och Filmpool Nord samt tre fysiska träffar på helger under hösten 2023. Det går alltså att kombinera denna kurs med jobb eller studier.

De fysiska träffarna kommer att hållas i Umeå och Luleå. Kursen är gratis och resa samt boende ingår när det krävs. Begränsat antal platser.

Ansökningsperiod:
Ansökan kommer att vara öppen från 15 juni till 10 augusti. Mer info kommer när anmälan öppnar!

Frågor? Kontakta:
Johan Lundkvist – Filmkonsulent Talang & branschutveckling
Film i Västerbotten
070-241 34 37
johan@filmivasterbotten.com

Arrangörer: Film i Västerbotten och Filmpool Nords med stöd av Svenska Filminstitutet

Skrivet av johan maj 17th, 2023


« Till nyhetssidan