Schema VAFF 2023

12:30 – 13:00 MINGEL
13:00 – 14:50 MELLANVIKT

Fredag den trettonde – 10min
Denna filmen följer den unga kvinnan Erika under otursdagen fredag den trettonde. Men kanske finns det tur i oturen.
Ett oskyldigt rån – 14,32
Marianne är fast i sitt trasiga liv och vill ta sig ut. I ett sista försök att få tag på pengar som kommer att vända hennes liv så går inte allting som hon planerat.
Grunt vatten – 6,49min
Fem ungdomar är på läger och berättar spökhistorier, men det är bara påhittade historier. Eller?
Oj, min mamma är en banan – 2,25min
Rut är sen till skolan igen, och hamnar i ett bråk med sin mamma. Den här gången händer det dock något konstigt, och Ruts mamma förvandlas till en banan. Vad ska hon göra nu?
Förlåtelsen – 7,33
Förlåtelse handlar om en 17-årig kille som heter Hugo. Hugo har ingen bra relation med sin pappa, som är en alkoholist och tar ut sin ilska på Hugo. Hugo precis som sin pappa tar ut sin ilska på en yngre kille som heter Melwin. Och filmen handlar om hur Hugo förändras och söker förlåtelse.
Ljuset – 12,31
Ljuset är en dystopisk kortfilm som följer en blind kvinna och hennes hund medans de försöker överleva i ett, till syntes, öde land efter ett atombombskrig.
Låste du dörren? – 14,14
Sofia är en rik ung kvinna som utövar kampsport. Hon har gått med i den nystartade karateklubben som är exklusiv gjord för kvinnor. Dock så försvinner klubbens medlemmar allteftersom vilket gör Sofia fundersam om hon är förföljd…
Fika under 1900-talet – 10,55
En kort dokumentärsfilm om fikats utveckling under 1900-talet.
Postis Per – 3,33
Postis Per levererar ett oväntat paket…
Space – 8,37
När en mystisk farkost plötsligt landar på jorden och en Alien kliver ut, möts den av ett nyfiket barn i skogen. Samtidigt får ufo-agenterna Jansson och Karlsson ett larm om att utomjordingen landat och en intensiv jakt tar fart. Medan agenterna gör allt i sin makt för att få tag på Alien så börjar den samtidigt hitta sin plats här på jorden.
Senior Sensei – 2,27
Med hjälp av sin handväska, lite ninja-moves och smöriga one-liners måste en äldre dam visa två skurkar att man inte muckar med mormor.
14:50 – 15:10 FIKA (vi bjuder)
15:10 – 16:15 TUNGVIKT 1

Templar – 13,13
TEMPLAR är en film om grupptillhörighet, rättvisa och mening – och om att rejsa mopeder i snön. Publiken får följa 42-åriga Krille och hans väg från ett hårt liv in i organisationen T.A.C.A (Templars Against Child Abuse), ett ”MC-gäng” olikt de flesta.
ВРЕМЯ – 5,13
Filmen utforskar relationen mellan två karaktärer, en klädd i vitt och en klädd i svart, och deras upplevelse av tid och rum. Genom symboliska och metaforiska element, skapas en drömliknande atmosfär där tittaren dras in i karaktärernas undermedvetna värld. Kontrasten mellan de två klädfärgerna kan symbolisera polaritet och dualitet, medan deras samspel i tid och rum skapar en känsla av surrealistisk ovisshet och osäkerhet. Filmen är en visuell resa som utmanar tittarens uppfattning om verkligheten och tolkning av symboler.
Förhoppningsvis – 7
Sofia har ett missbruk som leder till att hon trycker undan sin bästa vän Maja. När Maja kommer för att uttrycka sin kärlek för Sofia måste Sofia välja mellan sitt missbruk och sin bästa vän.
Kontroll – 2,53
Fem personligheter lever i harmoni tills en av dem vill ha mer kontroll.
Beach body – 6,45
Ett porträtt av när folkhögskolestudenten David utvecklar anorexia.
Inte alla hästar hemma – 7
Adam har fastnat i träsket och spelat bort varenda krona av sina och hans flickvän besparingar. Dagarna spenderas med vännen Sara på travbanan, drickandes av systembolagets näst billigaste ölsorter. En dag är turen äntligen på Adams sida och han kammar hem storvinsten på triss. Enda problemet är att han tappar lotten i en dimma av billig öl.. Kan de hitta lotten igen?
Nära i alla världar – 4,53
Nära i alla världar är en film gjord på 24 timmar för Noormaraton 2023. Filmen handlar om Tea som i sin osäkerhet går till en sierska för att få svar ifall hennes vänskap med hennes bästa vän Lea kommer att hålla. För att finna svar får Tea se in i nya aspekter av deras relation.
En docka som vill rocka – 14,34
”En Docka Som Vill Rocka” handlar om Mori, en liten docka som efter ett bråk med sitt band ramlar ur sin dockteater ut till människornas värld. Mori måste överkomma människornas värld för att komma tillbaka till dockteatern och återförenas med hennes vänner innan kvällens stora spelning.
16:15 – 16:30 BENSTRÄCKARE
16:30 – 17:30 TUNGVIKT 2

Contrarium Locis -13,51
Wilda och Ebba bor i ett litet samhälle där en ny loppis har öppnat. Wilda bestämmer sig för att gå dit och hittar en fin tavla som hon ger till Ebba. Men det verkar som att hon inte tycker om den…..Undrar varför?
DrogUNO – 10
Rune går till en bar och blir full, när han ska gå därifrån glömar han sina värdefulla droger. När han vaknar och upptäcker det går han tillbaka till baren för att konfrontera bartendern, som nu vill spela UNO om drogerna.
I ruinerna – 3,59
I Ruinerna är en stop motion film med Råttan i huvudrollen. Idéen om filmen uppkom i tankar om vardagen och rutinerna som systematiskt sker i de flestas liv, trots all smärta vi bär på. Den huvudsakliga handlingen är det bisarra i att fortsätta som att ingenting hänt, som att Råttan inte befinner sig i ruinerna av allt som aldrig blev.
Råttan lever i en värld som inte vill ha henne och där allt sedan länge har rasat. Trots det tar hon sig upp på morgonen, plikttroget, som hon är lärd. Vakna, gå till jobbet, en permanent känsla av att allt är meningslöst. För vems skull låssas vi som ingenting?
En promenad vid Skellefteåälven – 7,17
En film som framhäver Skellefteälven och dess skönhet, som lätt blir glömd med allt det nya som byggs i Skellefteå, medan vi följer en tjej i rött som promenerar längst älven.
Min bästa vän är kroniskt sjuk – 9
När vi var yngre satt jag och min bästa kompis Agnes praktiskt taget ihop. Nuförtiden bor vi långt från varandra, och de senaste åren har Agnes tidigare så aktiva liv förändrats ganska drastiskt. Jag besöker henne när hon nyligen börjat ta mediciner. Vad hennes sjukdom kommer innebära vet man inte än. Men hon kommer aldrig bli friskförklarad.
Lyevattne – 12
LYEVATTNE är en norrländsk psykologisk thriller som handlar om en man som lever isolerat i en stuga ute i skogen för sig själv men är han verkligen ensam?
17:30 – 18:10 Middagspaus (vi bjuder på macka)
18:10 – 19:15 ÖPPEN SEKTION

Sour Love – 3,58
A dark and quirky girl falls in love and tries everything to get his attention, even crime.
Baby – 5,12
En tjej försvinner när hon är på väg hem efter en fest, vad kan ha hänt och var kan hon ha tagit vägen?
Det var jag – 5,17
August och Angelica besöker sin moster Vivian och kusin Heidi i Tavelsjö när de får höra att ett hemskt mord har begåtts där. Varför beter sig Heidi så mystiskt och vad döljer egentligen moster Vivian?
Rummen bakom – 6,02
Under en helt vanlig kväll med tv-spel och popcorn vänds hela världen uppochner när Martin helt plötsligt faller ner i Rummen bakom.
Jakten på Sture – 6,59
Den ökände Sture Stolt har mördat 23 personer, det vill säga halva Pedestrias befolkning, kidnappat nio människor, bränt ner tre hus, snott fyra pokimónkort och i smyg sänkt Titanic genom att förklä sig till ett isberg. Ska kriminalinspektören Göran Gustafsson och hans kompis Bob Byltsson från framtiden lyckas fånga honom???
Inte redo – 15
Att vara en 13-årig flicka är svårt. Med dagens sociala klimat med ständig närvaro på nätet kan det lätt bli att man känner sig både sedd och osynlig på samma gång. Att vara tuff och cool är jättejobbigt och det blir ofta omöjligt att leva upp till sina egna hårt ställda krav.
After School – 3,53
Efter skoltid händer det att en galen flicka äter blomjord.
Björne och Barbro – 8,50
I 67 år har Toras mormor och morfar levt tillsammans. Trots deras olikheter blomstrar fortfarande kärleken. Barbro är långsam och tillbringar helst dagarna i fåtöljen med en stickning. Björne är snabb och studsar runt mellan datorn, diskbänken, mobilen och kylskåpet. Tillsammans tar de en promenad med rullatorerna där de håller ett stadigt mellanrum på tio meter. Hur får man äktenskapet att hålla när man har så olika tempo?
Förgiftningen – 3,17
Vem är det egentligen som förgiftar sin klasskompis? Och varför?
Bryggarkvinnan – 4,34
En gäng tjejer terroriseras av den hemskt viga Bryggakvinnan.
19:15 – 19:30 BENSTRÄCKARE
19:30 – 20:00 Prisutdelning!

Skrivet av johan maj 18th, 2023


« Till nyhetssidan