In Focus: Filmregi med Victor Lindgren

Plats: UmeåDatum: 14-15 september 2024 – kostnadsfritt

Kursen vänder sig till dig som redan har regisserat och vill lära dig mera eller till dig som är intresserad av filmregi. Kursen innehåller både praktiska övningar med skådespelare samt teoretiska moment.

KURSINNEHÅLL

  • Introduktion till filmregi med personliga tips
  • Goda och mindre goda exempel
  • Regi-workshop där du, utifrån givna förutsättningar, får jobba praktiskt med skådespelare
  • Samtal om film

OM VICTOR LINDGREN

Victor är uppvuxen i Holmsund, ett litet industrisamhälle i norra Sverige, i en släkt utan högskolepoäng där pappa jobbade som grundläggare och mamma inom äldreomsorgen. Alla sa att han skulle bli grundläggare men han valde filmen istället.

Victor har med åtta prisbelönta kortfilmer, en experimentell dokumentär och en långfilm utmärkt sig som en viljestark regissör och manusförfattare med en känsla för det samtida. Han berättar om människor. Alltid angeläget och autentiskt, med en humoristisk underskruv.

2011 grundade han produktionsbolaget Bautafilm med 3 vänner. De har gjort produktioner som: Sameblod, Hobbyhorse Revolution, Till drömmarnas land, Horungen, Vi lover et Helvete, och blivit en knytpunkt för filmarbetare, speciellt i norra Sverige.

Parallellt med sitt filmskapande har han engagerat sig för barn och ungdoms-frågor och arbetat för att utveckla estetiska lärprocesser inom skolan många år.

ANMÄLAN

Anmälan öppnar 15 augusti 2024. Begränsat antal platser, urval kan ske.

Filmer som Victor regisserat

Klasskamrater (2006) vann filmfestivaler i Finland, Norge och Sverige.
Var du där då? (2011) vann NUFF i Tromsö 2011 och visades under filmfestivalen i Cannes 2011 genom NFBC (National Film Board Of Canada) och Youtube´s tävling “Short Film Online Contest – Cannes 2011.
Ta av mig (2013) premiär på Berlinale och vann där Teddy Award. Filmen har sedan dess visats på närmare 100 filmfestivaler jorden runt och vunnit flera priser.
Jag vill nå dig (2015) Vann Efter Ingemar Bergman-stipendiet och ”1 KM film” på Stockholms filmfestival samt tävlade i Startsladden på Göteborgs filmfestival, den fick hedersomnämnade på BUSTER filmfestival i Köpenhamn 2016.
Fiskar har inga känslor (2015) vann bl.a Durban International Film Festival.
Kometen (2018) bl.a nominerad till Guldbjörnen och Teddy Award Berlinale.
Till drömmarnas land hade premiär på Göteborg filmfestival 2019 och vann där, i konkurrens med samtliga svenska långfilmer, Angelospriset. Den vann också Best European First Film på Zlin filmfestival i Tjeckien, vilket räknas som världens största barn- och ungdomsfilmfestival. Den visades även på Tokyo International Film Festival 2019.

Frågor? Kontakta:

Johan Lundkvist

Filmkonsulent: produktion och talangutveckling
Mail / 070-241 34 37

Kursen görs av projektet In Focus med stöd av Region Västerbotten

Skrivet av johan juni 24th, 2024


« Till nyhetssidan