Distributionstöd

Det här stödet riktar sig till produktionsbolag som producerat en film med anknytning till Västerbotten. Stödet kan användas för att täcka kostnader i samband med distribution av filmen. Stödet kan täcka kostnader för exempelvis skapande av DCP:er, marknadsföringsmaterial, kostnader för anmälan till filmfestivaler, arvode för distributör eller säljare.

Ansökan görs genom att fylla i detta formulär: https://goo.gl/forms/nqGbEMtdrLre0Egz1

I ansökan ska du fylla en lösenordsskyddad länk till din film. Om du vill skicka den som fil istället så går det bra. Du skickar den till lill@filmivasterbotten.com

Om du vill komplettera ansökan med t ex distributionsplan eller marknadsföringsmaterial så maila detta till lill@filmivasterbotten.com

Filmen ska vara färdigklippt och ljudlagd för att vi ska ta ett beslut. Ifall filmen ska korrigeras ytterligare exempelvis färgkorrigeras eller kompletteras med för- och eftertexter måste ni ange vilka korrigeringar som ska göras.

Ansökningarna handläggs löpande förutom kring ledigheter. Det kan dröja mellan 3-7 veckor att få ett svar.

Delar av det du fyller i i formuläret diarieförs och blir därmed en offentlig handling. Länkar och kontaktuppgifter diarieförs inte.

För frågor och mer information kontakta:

Lill Casslind, konsulent Produktion & Talangutveckling
lill@filmivasterbotten.com
070 – 688 39 78